Ţigări de contrabandă depistate la frontiera de nord



Ţigări de contrabandă depistate la frontiera de nord

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au depistat şi confiscat 3.800 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la peste 24.000 lei, ce urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere.

* În data de 10 septembrie, în jurul orei 7.00, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului PF Vișeu de Sus, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe raza localității Săcel, jud. Maramureș, un autoturism marca Audi A4, condus de Ionuț H., în vârstă de 19 ani, domiciliat în județul Maramureș.
În urma controlului sumar efectuat asupra mașinii, polițiștii de frontieră au observat în interiorul acesteia mai multe colete cu țigări fapt pentru care conducătorul auto, împreună cu mașina cu țigări a fost condus la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.
În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 2.500 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 22.500 lei.
Țigările au fost ridicate în vederea confiscării iar bărbatul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.
Totodată, autoturismul folosit la activitatea infracțională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

* În data de 11 septembrie a.c., în jurul orei 2.00, în P.T.F. Siret, jud. Suceava, s-a prezentat pentru a intra în ţară, Ana O., în vârstă de 29 de ani, cetățenie română, conducând un microbuz marca Mercedes, înmatriculat în Bulgaria.
În baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autovehiculului. Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, sub scaunul din față dreapta al mașinii şi în bagajele personale cantitatea de 740 pachete țigări, de proveniență ucraineană.
Țigările în valoare de aproximativ 925 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 7.000 lei.
De asemenea, autoturismul în cauză a fost ridicat în vederea confiscării de către organele vamale până la plata amenzii.

* În data de 10 septembrie a.c., în jurul orei 23.00, în P.T.F. Siret, jud. Suceava, s-a prezentat pentru a intra în țară, Valentin S., în vârstă de 29 de ani, cetățean român, conducând un autoturism marca Opel Astra, înmatriculat în România.
Polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autovehiculului, fiind descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un loc special amenajat în bancheta din spate, în portiere, sub scaune şi sub mocheta autoturismului cantitatea de 560 pachete țigări, de proveniență ucraineană.
Țigările în valoare totală de aproximativ 700 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 6.000 lei.
De asemenea, autoturismul în cauză a fost ridicat în vederea confiscării de către organele vamale deoarece avea confecționat locaș special amenajat pentru transportul țigărilor.


Mașină căutată în Italia, indisponibilizata la Petea

Polițiștii de frontieră sătmăreni au descoperit o mașină Volkswagen Passat, condusă de un tânăr domiciliat pe raza județului Galați, care figurează ca fiind căutată de autoritățile italiene.

Vineri, 09 septembrie a.c., în jurul orei 22.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat la controlul de frontiera Costel B., în vârstă de 31 de ani, din județul Galaţi. Acesta conducea un autovehicul Volkswagen Passat, pe care erau aplicate plăcuțe cu numere de înmatriculare specifice Italiei.
Cu ocazia formalităților, polițiștii de frontieră au constatat că mașina figurează în bazele de date ca bun căutat pentru confiscare, fiind semnalată furată din Italia.
Autovehiculul, în valoare de 30.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Petea până la finalizarea cercetărilor.
În cauză au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire.
Mai nouă Mai veche