Trimitere în judecată: Gheorghe Mandache, dare de mită

Trimitere în judecată: Gheorghe Mandache, dare de mită
Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a inculpatului MANDACHE GHEORGHE, cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

La data de 07.03.2016, inculpatul Mandache Gheorghe a oferit unui lucrător de poliţie suma de 100 lei în legătură cu îndeplinirea sau neîndeplinirea unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu îndeplinirea unui act contrar acestor îndatoriri.
Astfel, fiind identificat cu un vehicul încărcat cu material lemnos şi invitat la sediul Secţiei nr. 9 de Poliţie Rurală Moara pentru verificarea documentelor, inculpatul Mandache Gheorghe a oferit suma de bani menţionată anterior pentru ca lucrătorul de poliţie să-şi îndeplinească cu toleranţă atribuţiile de serviciu şi pentru a i se efectua controlul documentelor într-un termen scurt, precum şi pentru a nu fi sancţionat pentru eventuale nereguli ce puteau fi depistate în legătură transportul efectuat.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

purtător de cuvânt,
PROCUROR
Maria Cristina CIORNEI
Mai nouă Mai veche