Trimitere în judecată: Manea Claudiu Florin - dare de mită

Trimitere în judecată: Manea Claudiu Florin - dare de mită
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a inculpatului MANEA CLAUDIU FLORIN, cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Cauza a fost instrumentată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

La data de 29.08.2016, în jurul orei 12:20, inculpatul Manea Claudiu Florin s-a prezentat la sediul Poliţiei Locale Suceava, având asupra sa o invitaţie completată de un poliţist local, lăsată pe parbrizul autoturismului aparţinând inculpatului.
Invitaţia în cauză fusese completată de un poliţist local, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în dimineaţa aceleiaşi zile, când acesta constatase că autoturismul aparţinând inculpatului era parcat neregulamentar, pe banda de preselecţie destinată virajului la dreapta, de pe bd. George Enescu din municipiul Suceava, din apropierea intersecţiei cu str. Universităţii.
Conform dispoziţiilor art. 108 alin. 1 lit. a pct. 8 şi art. 99 alin. 2 din OUG 195/2002, oprirea neregulamentară constituie contravenţie şi se sancţionează cu 2 – 3 puncte amendă şi 2 puncte de penalizare.
În consecinţă, Manea Claudiu Florin s-a prezentat la sediul Poliţiei Locale Suceava având asupra sa invitaţia în cauză, ocazie cu care a arătat că nu a avut calitatea de conducător auto, că soţia sa a parcat neregulamentar, astfel că poliţistul local care constatase săvârșirea contravenției menționate l-a informat că este necesar ca la sediul Poliției Locale Suceava să se prezinte conducătorul auto.
În acest context, Manea Claudiu Florin a scos din protofel o bancnotă de 50 de lei, pe care a oferit-o poliţistului local, pentru ca acesta să îşi încalce atribuţiile de serviciu şi nu mai ia măsuri de sancţionare cu privire la contravenţia constatată, poliţistul local refuzând ferm oferta.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

PRIM PROCUROR,
Lucian STĂNESCU 

purtător de cuvânt,
PROCUROR
Maria Cristina CIORNEI
Mai nouă Mai veche