Aproximativ 37.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, confiscate la frontiera de nord

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma misiunilor specifice desfăşurate în ultimele 48 de ore, aproximativ 37.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 338.000 lei.

* Ieri, 29 octombrie a.c., în jurul orei 08.00, un echipaj al poliţiei de frontieră de la Sectorul P.F. Sarasău, judeţul Maramureş, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a observat patru persoane care se deplasau de la frontiera de stat către interiorul ţării, transportând colete voluminoase.
Imediat, s-a trecut la urmărirea şi somarea prin voce a persoanelor în cauză, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele şi s-au dispersat în direcţii diferite.
În urma acţiunii a fost reţinută o persoană de sex masculin, celelalte trei persoane au sărit în apa râului Tisa, întorcându-se înot pe teritoriul ucrainean. Imediat au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului.
La faţa locului au fost descoperite patru colete voluminoase care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană.
Persoana în cauză a fost identificată ca fiind cetăţeanul ucrainean I. Ilgarovici, de 29 ani, iar în urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 3.000 pachete cu ţigări, marca Marble, în valoare de 27.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

* De asemenea, în ultimele 48 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor PF Sighetu Marmaţiei, Valea Vişeului şi Vicovu de Sus au descoperit şi confiscat pe timpul unor misiuni desfăşurate la frontiera de stat 33.940 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 311.000 lei.
În cauză, sunt efectuate cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi documentarea întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Autoturisme căutate în Germania şi Franţa, depistate la P.T.F. Petea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea au indisponibilizat două autoturisme marca Volkswagen, în valoare totală de 50.000 lei, care figurau în bazele de date ca fiind căutate de către autorităţile din Germania, respectiv Franţa.

* În data de 28 octombrie a.c., în jurul orei 12.30, s-a prezentat în P.T.F. Petea - I.T.P.F. - Sighetu Marmaţiei, cetățeanul român Ileana C., de 20 de ani, domiciliată pe raza jud. Maramureş, conducând un autoturism marca Volkswagen Caddy, înmatriculat în Germania.
Cu ocazia verificărilor efectuate de către poliţiştii de frontieră în bazele de date s-a constat că autoturismul figurează cu menţiunea bun căutat pentru folosirea ca probă în cadrul procedurilor penale, alertă introdusă de către autorităţile din Germania, din data de 24.10.2016.
* După câteva ore, la acelaşi punct de frontieră s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice, cetăţeanul român Răzvan T., de 22 de ani, domiciliat tot pe raza jud. Maramureş, conducând un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Franţa.
În urma verificărilor în bazele de date, s-a constată că şi acest autoturism figurează ca bun pentru folosirea ca probe în cadrul procedurilor penale, alertă introdusă de către autorităţile din Franţa, din data de 09.10.2016.
În ambele cazuri se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, iar autoturismele în valoare totală de 50.000 lei au fost indisponibilizate la sediul poliţiei de frontieră, până la finalizarea cercetărilor.


Purtător de cuvânt al ITPF Sighetu Marmației
Iulia Stan
Mai nouă Mai veche