Arestare preventivă: Revelino Pleșa - omor

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Pleşa Revelino, aflat în stare de reţinere, cercetat pentru comiterea infracţiunii de omor, şi au solicitat Tribunalului Suceava arestarea preventivă a acestuia pentru o perioada de 30 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că:

În seara zilei de 22.10.2016, în jurul orei 22, inculpatul Pleşa Revelino din municipiul Suceava se afla la locuinţa concubinei sale F.V. din comuna Vama, judeţul Suceava. În aceeaşi locaţie a apărut, neanunţată, victima S.A., cetăţean italian în vârstă de 65 ani, originar din provincia Salerno, Italia (fostul concubin al numitei F.V.). În această împrejurare inculpatul Pleşa Revelino, a exercitat cu intenţie acte de violenţă asupra victimei, aplicându-i lovituri cu picioarele în zone vitale ale corpului, în special în zona feţei, cauzându-i leziuni ce au condus la decesul acesteia (multiple plăgi, escoriaţii la nivelul pleoapei superioare ochi stâng, piramidă nazală paramedian dreapta, buză superioară, supramentonier paramedian dreapta, motilitate anormală şi cracmente osoase la nivel mandibular orizontal stânga).

Inculpatul a fost reţinut timp de 24 ore, iar Tribunalul Suceava a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o perioada de 30 zile.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

PRIM PROCUROR,
Lucian Stănescu

PROCUROR,
purtător de cuvânt,
Maria Cristina CIORNEI
Mai nouă Mai veche