Buletin de presă, 19 octombrie 2016 - IPJ Suceava

Dosare penale la regimul rutier

La 18.10.2016, ora 18.15, o patrulă din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta, a oprit pentru control pe DJ 175, pe raza comunei Breaza, autoturismul condus de un bărbat de 51 de ani, din comuna Moldova Sulița, care se afla sub influența alcoolului și care, a devenit recalcitrant, motiv pentru care a fost încătușat.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, a refuzat recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 18.10.2016, ora 23.20, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Suceava, a oprit pentru control, pe strada Traian Vuia din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 28 de ani, din județul Botoşani, care a fost înregistrat cu aparatul radar în timp ce circula cu viteza de 105 km/h, pe u sector cu limita de 50 km/h.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La 18.10.2016, ora 08.27, în timp ce conducea autoturismul pe str. Vasile Bumbac, din municipiul Rădăuți, ajungând în intersecția cu str. Sf. Dumitru, o femeie de 47 de ani, din județul Bacău, nu a respectat semnificația indicatorului ”STOP” și nu a acordat prioritate de trecere autoturismului condus pe drumul cu prioritate de un localnic de 42 de ani, intrând în coliziune cu acesta.
Din accident, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto de 42 de ani.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 18.10.2016, în jurul orei 23.18, în timp ce conducea autoturismul, pe strada Calea Cernăuţi, din orașul Vicovu de Sus, un localnic de 17 ani, ce nu posedă permis de conducere, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu podeţul din faţa unui imobil.
Din accident, a rezultat rănirea uşoară a unui localnic de 19 ani, pasager în autoturism.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe” şi „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche