Buletin de presă, 2 octombrie 2016 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 2 octombrie 2016 - IPJ Suceava
Mandat pus în executare de poliţişti

La data de 30.09.a.c., ora 15.50, a fost încarcerat în Penitenciarul Botoşani, un bărbat de 28 de ani, din comuna Zvoriștea, identificat de polițiști în comuna Şcheia unde lucra la un service auto și faţă de care, Judecătoria Suceava a emis mandat de executare a pedepsei închisorii, fiind condamnat la 1 an şi 10 luni închisoare, pentru comiterea de infracţiuni la regimul rutier.


Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti

La 30.09.2016, ora 10.00, o patrulă din cadrul Postului de poliție Grăniceşti, a oprit pentru control pe raza comunei, autoutilitara condusă de un localnic de 65 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul are permisul de conducere anulat pentru infracțiuni la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 30.09.a.c., ora 21.45, o patrulă de poliție a oprit pentru control pe DN 17A, pe raza comunei Marginea, autoturismul condus de un localnic de 32 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 01.10.2016, ora 01.10, în timp ce acţiona pe str. Grigore Alexandru Ghica, din municipiul Suceava, un echipaj rutier a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism înmatriculat în străinătate, însă conducătorul auto nu s-a conformat şi-a continuat deplasarea în viteză, după care, a oprit brusc maşina și a fugit de la faţa locului.
În urma activităţilor operative și de cercetare derulate, conducătorul auto a fost identificat de polițiști ca fiind un tânăr de 21 de ani, din comuna Dărmăneşti.
Din interogarea bazelor de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar autoturismul pe care l-a condus este neînmatriculat.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi ,,punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluţionat procedural.

La 01.10.2016, ora 20.16, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava, a oprit pentru control pe str. Traian Vuia din municipiul Suceava, autoturismul condus de un localnic de 19 ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 01.10.2016, în jurul orei 19.35, în timp ce conducea autoturismul pe str. Alexandru cel Bun, din orașul Siret, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum și a vizibilității reduse, un bărbat de 48 de ani, din comuna Grămești, a intrat în coliziune față spate cu semiremorca unui autotren, înmatriculat în Ucraina, ce aștepta la intrarea în Vama Siret.
În urma impactului, nu au rezultat victime, ci doar pagube materiale.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 01.10.2016, ora 21.20, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Fălticeni, a oprit pentru control pe str. Botoșanilor din localitate, autoturismul condus de un tânăr de 21 de ani, din comuna Bunești.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,07 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 01.10.2016, ora 18.40, o patrulă din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Moara, a oprit pentru control pe DN 17, pe raza localității Ilișești, mopedul înregistrat, condus de un localnic de 51 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul mopedului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”, ce va fi soluționat procedural.

La 02.10.2016, ora 02.33, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava, a oprit pentru control pe str. Ana Ipătescu din municipiul Suceava, autoturismul condus de un localnic de 56 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La 30.09.2016, ora 10.20, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată despre faptul că, la o unitate medicală din localitate s-a prezentat o femeie de 62 de ani din localitate, victima unui accident rutier.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce traversa strada Ştefan cel Mare din municipiul Suceava prin loc special amenajat, semnalizat şi marcat, victima a fost acroșată și accidentată ușor de un autoturism înmatriculat în străinătate, al cărui conducător auto, a transportat victima până la intrarea în curtea spitalului, după care şi-a continuat deplasarea fără a anunţa poliția.
În urma activităților operative întreprinse de polițiști, autoturismul implicat în accident a fost identificat și oprit în trafic pe raza comunei Vicovu de Jos, acesta fiind condus de un bărbat de 35 de ani, din oraşul Vicovu de Sus.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 30.09.2016, ora 14.35, în timp ce conducea autoturismul, pe B-dul Bucovina, din orașul Gura Humorului, la efectuarea virajului la stânga pe str. 1 Mai, un localnic de 51 de ani, nu a acordat prioritate de trecere autoturismului condus regulamentar din sens opus de un bărbat de 68 de ani, din localitate, intrând în coliziune cu acesta.
În urma impactului, a rezultat rănirea uşoară a unei femei de 61 de ani, din localitate, pasageră în autoturismul care circula regulamentar.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 01.10.2016, în jurul orei 12.00, în timp ce conducea autoturismul pe str. Calea Transilvaniei, din municipiul C-lung Moldovenesc, un bărbat de 30 de ani, din comuna Stulpicani, a surprins și accidentat ușor o femeie de 32 de ani, din comuna Fundu Moldovei, care, în calitate de pieton, s-a angajat în traversarea străzii pe trecerea de pietoni, marcată și semnalizată corespunzător.
Conducătorul auto și pietonul au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, conducătorului auto i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 01.10.2016, ora 20.35, în timp ce conducea autoturismul pe DN 29A, în localitatea Adâncata, un localnic de 36 de ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un stâlp al reţelei de telefonie.
Din accident, a rezultat rănirea uşoară a unui localnic de 32 de ani, pasager în autoturism.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 02.10.2016, în jurul orei 01.58, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2H, în localitatea Putna, pe fondul neadaptării vitezei într-o curbă ușoară la stânga, un tânăr de 24 de ani, din orașul Vicovu de Sus, a pierdut controlul autoturismului, a părăsit partea carosabilă, după care, a acroșat un autoturism parcat și în care se afla un bărbat de 31 de ani, din orașul Vicovu de Sus.
În urma accidentului, a rezultat rănirea ușoară a bărbatului de 31 de ani și a unui localnic de 19 ani, pasager în autoturismul condus de tânărul de 24 de ani.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosar penal pentru contrabandă întocmit de poliţişti

La 02.10.2016, ora 02.45, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control pe DN 17A, pe raza comunei Dornești, autoturismul condus de un bărbat de 46 de ani, din comuna Marginea.
În urma controlului, polițiștii au identificat în interiorul autoturismului 1840 bucăţi țigarete de proveniență extracomunitară, fără documente legale.
Țigările în valoare de circa 920 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar bărbatul de 46 de ani este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche