Buletin de presă, 26 octombrie 2016 - IPJ Suceava

Dosar penal la regimul rutier întocmit de poliţişti

La 25.10.2016, ora 22.20, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control pe DJ 178, pe raza comunei Volovăț, autoturismul condus de un bărbat de 37 de ani, din Rădăuți.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, ce va fi soluționat procedural.


Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La 25.10.2016, ora 12.40, în timp ce ieșea cu autoturismul dintr-o curte situată pe strada Traian Vuia din municipiului Suceava, un bărbat de 31 de ani, din localitate, nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism care circula pe drumul cu prioritate, motiv pentru care, conducătorul acestuia, un tânăr de 18 ani din comuna Grănicești, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu autoturismul condus de un bărbat de 42 de ani, din comuna Ipotești.
În urma accidentului, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto de 42 de ani, care a refuzat să fie transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale şi rănirea unei tinere de 24 de ani, pasageră în autoturismul condus de tânărul de 18 ani, care a fost transportată la spital, pentru investigații de specialitate.
Cei trei conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 25.10.2016, ora 14.18, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Unirii din municipiul Suceava, un localnic de 42 de ani, a surprins şi accidentat un tânăr de 26 de ani din comuna Hănţeşti, aflat pe partea carosabilă, lângă portiera deschisă a unui autoturism staţionat neregulamentar.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 25.10.2016, ora 20.10, în timp ce conducea ansamblul auto format din cap tractor şi semiremorcă, pe DN 29, înainte de intrarea în localitatea Dumbrăveni, un bărbat de 56 de ani din județul Botoşani, a surprins şi accidentat un bărbat de 45 de ani din același județ, care, în calitate de pieton, circula pe partea carosabilă, fără a avea elemente de îmbrăcăminte fluorescent-reflectorizante.
Cei doi participanți la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru conducătorul auto și de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul pietonului, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche