Buletin de presă, 27 octombrie 2016 - IPJ Suceava

Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti

La 26.10.2016, ora 17.45, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei, a oprit pentru control pe DJ 174D, pe raza comunei Dorna Candrenilor, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu, condus de o localnică de 27 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, femeia nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar valabilitatea numerelor de înmatriculare este expirată din 13.04.2016.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

La 26.10.2016, ora 18.00, Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată de un localnic de 73 de ani, despre faptul că, un autotractor cu semiremorcă i-a acroșat autoturismul proprietate staționat, iar conducătorul auto se află sub influența băuturilor alcoolice.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce conducea autotractorul cu semiremorcă pe strada Cuza Vodă din localitate, ajungând la intersecția cu strada Ștefan cel Mare, un bărbat de 52 de ani din Polonia, a efectuat un viraj necorespunzător și a acroșat cu partea din spate a semiremorcii, autoturismul bărbatului de 73 de ani, staționat pe partea dreaptă.
Conducătorul auto de 52 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La 26.10.2016, ora 13.45, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2H, pe raza comunei Gălănești, la intersecția cu DJ 178F, un tânăr de 19 ani, din comuna Voitinel, a efectuat un viraj la stânga fără să se asigure și să acorde prioritate de trecere autoutilitarei conduse din sens opus de un bărbat de 51 de ani, din orașul Vicovu de Sus, intrând în coliziune cu acesta.
În urma impactului, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto de 51 de ani, a conducătorului auto de 19 ani și a unei femei de 47 de ani, din comuna Voitinel, precum și rănirea unei minore de 17 ani, din comuna Voitinel, ambele pasagere în autoturismul condus de tânărul de 19 ani.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 26.10.2016, ora 16.07, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, în afara localităţii Ilişeşti, o tânără de 20 de ani, din municipiul Suceava, nu a adaptat viteza într-o curbă, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a părăsit partea carosabilă.
În urma accidentului, a rezultat rănirea ușoară a unui tânăr de 20 de ani, din municipiul Rădăuți, pasager în autoturism.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 26.10.2016, în jurul orei 19.15, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Cernăuți, din oraşul Vicovu de Sus, un bărbat de 47 de ani, din comuna Brodina, a acroșat cu oglinda autoturismului și accidentat ușor, un localnic de 78 de ani, care a încercat să traverseze strada, prin loc nepermis și fără să se asigure.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Din cauza leziunilor suferite, victima nu a putut fi testată cu aparatul etilotest, însă, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche