250 de polițiști prezenți pe drumurile publice pentru siguranța traficului rutier



Poliţiştii au acţionat cu aparatul radar laser TrueCam, pentru prevenirea evenimentelor rutiere pe fondul vitezei excesive, au depistat şoferi băuţi şi au derulat activităţi de fluidizare a traficului în condiţii de iarnă.

În acest week-end 250 de poliţişti rutieri şi cu atribuţii pe linie rutieră au fost mobilizaţi pentru a desfăşura acţiuni de prevenire şi combatere a accidentelor rutiere, dar şi pentru monitorizarea şi fluidizarea traficului.
Având în vedere condiţiile meteo, acţiunea a fost structurată pe două paliere : în zilele de vineri şi sâmbătă s-a acţionat cu toate aparatele radar în zona Vicov, Rădăuţi, Fălticeni, iar în ziua de duminică poliţiştii au acţionat pentru fluidizarea traficului în condiţiile căderilor de precipitaţii sub formă de zăpadă.
De asemenea, poliţiştii au desfăşurat acţiuni pentru facilitarea accesului şi intervenţiei utilajelor de deszăpezire.
În zilele de vineri şi sâmbătă, s-a acţionat inclusiv cu aparatul radar laser TrueCam, iar în intervalul orar 19.00 – 03.00, poliţiştii au făcut verificări pentru identificarea şoferilor băuţi.
În cadrul acţiunii au fost constatate 10 infracţiuni, toate la regimul rutier.
De asemenea, au fost aplicate 225 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 100.000 lei. Dintre acestea, 106 au fost aplicate pentru depăşirea regimului legal de viteză.
Au fost reţinute 10 permise de conducere reţinute şi retrase 5 certificate de înmatriculare.
De asemenea în cursul zilei de duminică, în urma activităţilor de monitorizare a traficului şi a unor deficienţe constatate, poliţiştii au aplicat 3 sancţiuni contravenţionale administratorilor unor segmente de drum, în valoare totală de 7875 lei.

Exemple:

Un bărbat de 40 de ani, din orașul Vicovu de Sus, a fost depistat de polițiști, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2E, pe raza orașului de domiciliu, fără a poseda permis de conducere. I s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Un tânăr de 24 de ani, din municipiul Rădăuți, a fost depistat de polițiști, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2E, pe raza localității Clit, fără a poseda permis de conducere. I s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 12.11.2016, ora 10.36, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Suceava, a oprit pentru control pe str. Academician Vasile Grecu din localitate, autoturismul condus de un tânăr de 26 ani, din oraşul Dolhasca.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul are permisul de conducere reținut, începând cu data de 12.10.2014.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care nu are dreptul de a conduce autovehicule”, ce va fi soluționat procedural.

La 12.11.2016, ora 08.40, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, a oprit pentru control pe DN 2E, în localitatea Voitinel, autoturismul înmatriculat în străinătate, condus de un tânăr de 24 de ani, din municipiul Rădăuți.
Cu ocazia legitimării, conducătorul auto a prezentat un permis de conducere emis de autoritățile din Ucraina, valabil pentru categoria B, două înscrisuri redactate în limba germană reprezentând polița de asigurare RCA pentru autoturismul condus și certificatul de înmatriculare și 2 alte înscrisuri.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, permisul de conducere, precum și cele două înscrisuri redactate în limba germană reprezentând polița de asigurare RCA (cartea verde), sunt falsificate.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ,,fals material în înscrisuri oficiale” și ,,uz de fals”, ce va fi soluționat procedural.

La 13.11.2016, ora 01.30, un echipaj de poliție, a oprit pentru control pe DJ 178A, pe raza comunei Todireşti, autoturismul condus de un tânăr de 18 ani, din comuna Grănicești.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 13.11.2016, ora 04.10, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe DN 2, pe raza comunei Vadu Moldovei, autoturismul condus de un tânăr de 25 de ani, din comuna Fântâna Mare.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Astfel de acţiuni cu efective sporite vor fi organizate şi în continuare pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe şoselele judeţului.
Mai nouă Mai veche