Activităţi cultural-educative pentru elevii jandarmi sub patronajul Centrului Cultural al M.A.I.


În perioada 17-19 noiembrie a.c., Centrul Cultural al M.A.I., reprezentat de către subcomisar de poliţie Lidia Obeadă, organizează o serie de evenimente educative şi cultural-artistice pentru elevii jandarmi ai şcolii militare din Fălticeni.

În ziua de 17.11. a.c., la sediul şcolii s-a desfăşurat un simpozion organizat cu ocazia împlinirii a 470 de ani de la moartea domnitorului Petru Rareş, patronul spiritual al şcolii, prilej cu care elevii au aflat mai multe despre viaţa şi activitatea domnitorului din expunerile domnului profesor dr. Scripcariuc Ioan din cadrul Direcţiei Judeţene Suceava a Arhivelor Naţionale şi ale dl.lt.col.dr. Nuţu Ilie, profesor în cadrul şcolii. Tot în acceaşi zi, la Casa de Cultură din Fălticeni s-a desfăşurat un spectacol artistic intitulat, după vorbele domnitorului Petru Rareş, „Vom fi ce-am fost şi mai mult decât atât”, având ca invitaţi pe dna Gabriela Teişanu, consultant artistic din cadrul Centrului Cultural Bucovina şi grupul folcloric „Flori de măr” din Râşca, coordonat de către prof. Mihaela Grădinariu. Pe scena casei de cultură au mai urcat alături de invitaţii menţionaţi şi trei eleve ale şcolii care au încântat auditoriul cu melodii uşoare şi populare din repertoriul internaţional şi naţional. Spectacolul a fost prezentat cu sprijinul domnului Gheorghe Filip, poet şi poliţist din cadrul I.P.J. Harghita.

În data de 18.11. a.c., între orele 10.00-12.00, un grup de elevi jandarmi va desfăşura o vizită documentară la Cetatea de Scaun din Suceava şi la expoziţia „Aurul şi argintul antic al României”, găzduită de Muzeul de Istorie Suceava, iar după orele 13.30 vor participa la o slujbă de comemorare şi depunere de jerbe de flori, din partea Centrului Cultural al M.A.I. şi a şcolii militare, la mormântul domnitorului Petru Rareş de la Mănăstirea Probota.

În ziua de 19.11. a.c., elevii jandarmi cu înclinaţii artistice şi potenţial creativ se vor alătura membrilor cenaclului literar Nichita Stănescu al M.A.I., când vor depune o coroană de flori la casa memorială din Mălini a scriitorului Nicolae Labiş, cu prilejul împlinirii a 60 de ani de la moartea acestuia. În semn de omagiu, va avea loc un moment poetic şi lansarea cărţii „Dincolo de suflet”, scrisă de domnul Mihai Coşerariu din cadrul I.P.J. Neamţ.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.