Buletin de presă, 14 noiembrie 2016 - IPJ Suceava

Dosar penal la regimul rutier întocmit de poliţişti

La data de 13.11.2016, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe DN 17, pe raza comunei Coşna, autoturismul condus de un bărbat de 32 de ani, din comuna Ostra.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La data de 13.11.2016, în jurul orelor 10.00, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2E, în afara comunei Berchişeşti, datorită neadaptării vitezei la condiţiile de drum, un bărbat de 49 de ani, din comuna Cornu Luncii, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a derapat, a pătruns pe sensul opus de mers, după care a ieșit în afara părții carosabile.
În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto și rănirea ușoară a 4 pasageri din autoturism, o femeie de 49 de ani, un tânăr de 20 de ani şi doi minori, unul de 17 ani și celălalt de 10 ani, toți din comuna Cornu Luncii.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 13.11.2016, ora 15.40, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, din direcţia Stroieşti spre Ilişeşti, într-o curbă la dreapta, un bărbat de 33 de ani, din oraşul Siret, nu a adaptat viteza la carosabilul acoperit cu zăpadă, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare și a pătruns pe sensul opus, unde a intrat în coliziune cu autoturismul condus de un bărbat de 55 de ani, din municipiul Suceava.
În urma impactului, a rezultat rănirea ușoară a unei femei de 54 de ani, din municipiul Suceava, pasageră în autoturismul care circula regulamentar, ce a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche