Buletin de presă, 15 noiembrie 2016 - IPJ Suceava

Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti

La data de 14.11.2016, ora 16.20, Secţia 2 Poliţie Rurală Ipoteşti a fost sesizată despre faptul că, pe DJ 208A, din comuna Udeşti, un autoturism este ieșit în afara părții carosabile, iar conducătorul auto se află sub influența alcoolului.
Polițiștii deplasați la fața locului, au identificat un autoturism care prezenta avarii, după ce a distrus gardul unei locuinţe și pe conducătorul auto, un bărbat de 42 de ani, din județul Botoșani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 14.11.2016, în urma continuării cercetărilor în cauza privind accidentul rutier comis la 12.11.2016, ora 18.30, pe DC 88, din comuna Sadova și soldat cu decesul unui tânăr de 18 ani din municipiul C-lung Moldovenesc, ce se deplasa neechipat corespunzător pe timp de noapte și a rezultatului transmis de Serviciul de Medicină Legală Suceava privind analiza mostrelor biologice prelevate de la conducătorul auto care a stabilit faptul că, bărbatul de 35 de ani, din comuna Sadova, avea o alcoolemie de 1,10 gr/l, polițiștii au dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore, și încarcerarea în arestul I.P.J. Suceava, urmând ca, la 15.11.2016 să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc în vederea dispunerii unor măsuri preventive.


Faptă de natură penală cercetată de poliţişti

La data de 14.11.2016, ora 19.30, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată de un tânăr de 18 ani, din comuna Ipoteşti, despre faptul că, în cursul zilei, persoane necunoscute i-au sustras telefonul mobil din incinta unei săli de sport din localitate.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 14.11.2016, în jurul orei 17.00, persoana vătămată s-a deplasat la o sală de fitness din municipiul Suceava, pentru exerciții fizice, ocazie cu care, profitând de neglijența acesteia, care a uitat telefonul lângă un aparat, persoane necunoscute l-au sustras.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.


Mandat pus în executare de poliţişti

La data de 14.11.2016, ora 14.30, polițiștii Serviciului Investigaţii Criminale Suceava cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale, l-au identificat pe raza comunei Adâncata, la domiciliul unui localnic, pe un bărbat de 34 de ani, din județul Botoșani, condamnat la 2 ani și 4 luni închisoare pentru comiterea infracțiunilor de „ultraj” și „tulburarea ordinii și liniștii publice”.
Bărbatul, urmărit prin dispoziţia I.G.P.R. din 03.11.2016, a fost reţinut şi predat unei escorte din cadrul I.P.J. Botoşani - Serviciului Investigaţii Criminale, în vederea încarcerării în Penitenciarul Botoşani.
Mai nouă Mai veche