Buletin de presă, 7 noiembrie 2016 - IPJ Suceava

Acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră

În perioada 04-06.11.2016, Secția 3 Poliție Rurală Marginea, a organizat pe raza de competență și a Postului de poliție Dornești, o acțiune pe linia depistării, identificării şi tragerii la răspundere a participanţilor la traficul rutier care încalcă prevederile legale, respectiv, pe timp de zi, pe linia combaterii cauzelor generatoare de evenimente rutiere (pietoni, mopede, atelaje hipo și bicicliști), iar pe timp de noapte, pe linia depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice și care conduc fără a poseda permis de conducere.
În cadrul acţiunii au fost constatate 3 infracţiuni şi au fost aplicate 33 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 7.250 lei.
De asemenea, au fost reţinute 3 permise de conducere şi a fost ridicat un certificat de înmatriculare.


Persoane bănuite de furt identificate de poliţişti

La 06.11.2016, în jurul orei 11.00, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, a oprit pentru control, la intrarea în comuna Putna, pe un drum comunal neclasificat, 2 atelaje hipo conduse de doi minori de 15 ani din orașul Vicovu de Sus, care transportau material lemnos.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, minorii nu posedau documente legale de provenienţă şi transport pentru materialul lemnos, acesta fiind sustras din rampa de depozitare aparținând Cantonului Silvic „Ştefu” din cadrul Ocolului Silvic Putna.
Materialul lemnos, în cantitate totală de circa 1,88 metri steri, lemn de foc de esență fag și valoare de 132,25 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Putna, iar cele două atelaje, fără cabaline, au fost indisponibilizate.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, ce va fi soluționat procedural.


Eveniment rutier cercetat de poliţişti

La 06.11.2016, ora 16.08, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, pe strada Argestru din municipiul Vatra Dornei, din cauza vitezei excesive și neadaptate la condițiile de drum, un tânăr de 25 de ani din comuna Botoșana, a pierdut controlul asupra direcției de mers, derapat și a intrat în coliziune frontală cu autoturismul condus regulamentar din sens opus, de o localnică de 33 de ani.
În urma accidentului, a rezultat rănirea unei femei de 53 de ani, din comuna Botoşana, pasageră în autoturismul condus de tânărul de 25 de ani și a unei femei de 58 de ani, din municipiul Vatra Dornei, pasageră în celălalt autoturism, precum și vătămarea ușoară a altor 4 persoane, respectiv: conducătorul auto de 25 de ani și un bărbat de 48 de ani, din comuna Botoșana, pasager în autoturismul condus de acesta, respectiv conducătoarea auto de 33 de ani şi un localnic de 31 de ani, pasager în autoturismul condus de aceasta.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti

La 06.11.2016, ora 07.05, o patrulă din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Vadu Moldovei a fost sesizată despre faptul că, pe raza comunei Boroaia, a avut loc un eveniment rutier.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe raza comunei Boroaia, un localnic de 19 ani nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, carosabilul fiind acoperit cu mâzgă, a derapat şi a intrat în coliziune cu un stâlp de susţinere al reţelei electrice.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 06.11.2016, ora 09.25, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Fălticeni, a oprit pentru control pe strada Botoșanilor din localitate, autoturismul condus de un localnic de 42 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 06.11.2016, ora 15.00, o patrulă din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Mălini a oprit pentru control pe strada „La Piață” din comuna Mălini, autoturismul condus de un bărbat de 47 de ani din județul Giurgiu.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 06.11.2016, în jurul orei 16.34, Poliția orașului Gura Humorului a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, pe strada Voroneţ din localitate s-a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar conducătorului motociclului a plecat de la fața locului.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în jurul orei 16.30, în timp ce conducea un motociclu fără număr de înmatriculare pe strada Voroneţ din localitate, datorită lipsei de experienţă, un tânăr de 26 de ani, din județul Botoşani, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în gardul unei locuinţe, după care, a plecat de la faţa locului, abandonând vehiculul.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere, iar motociclul nu este înregistrat sau înmatriculat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce nu posedă permis de conducere” și „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea conducătorului auto și soluţionarea procedurală a cauzei.
Mai nouă Mai veche