Buletin de presă, 8 noiembrie 2016 - IPJ Suceava

Mandat pus în executare de poliţişti

La data de 07.11.2016, Secţia 4 Poliţie Rurală Marginea a primit spre executare mandatul de executare a pedepsei închisorii din 07.11.2016, emis de Judecătoria Rădăuți, privind pe un bărbat de 53 de ani, din comuna Gălănești, condamnat la 10 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”.
Cel în cauză a fost identificat de polițiști la domiciliu, fiind reținut și încarcerat în Penitenciarul Botoșani.


Eveniment rutier cercetat de poliţişti

La data de 07.11.2016, ora 10.40, în timp ce conducea autoturismul pe o stradă din comuna Drăgușeni, ajungând la intersecția cu DN 2, un localnic de 87 de ani, a pătruns în intersecție cu intenția de a întoarce, fără însă să se asigure corespunzător, moment în care, a fost tamponat de autoturismul condus regulamentar de un bărbat de 51 de ani, din județul Neamț, care circula pe DN 2.
În urma accidentului, a rezultat rănirea ușoară a unei femei de 80 de ani, din localitate, pasageră în autoturismul condus de bărbatul de 87 de ani.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.


Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti

La data de 08.11.2016, ora 02.41, în timp ce conducea autoturismul pe strada Alexandru cel Bun, din municipiul Suceava, un tânăr de 26 de ani, din comuna Comănești, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a tamponat ușor un autovehicul staționat, după care, și-a continuat deplasarea, fiind ulterior depistat de polițiști.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorului auto i s-a solicitat să se supună testului cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, motiv pentru care, a fost condus la spital, unde, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul are permisul de conducere anulat din anul 2013.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche