Doi turci şi un sirian opriţi din drumul ilegal spre Spaţiul Schengen, la frontiera de nord a ţării

Doi turci şi un sirian opriţi din drumul ilegal spre Spaţiul Schengen, la frontiera de nord a ţării

Poliţiştii de frontieră suceveni au depistat trei bărbaţi (doi cetăţeni turci şi un sirian) care încercau să intre ilegal din Ucraina în România, pentru a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen.
Conform acordului de readmisie dintre Comunitatea Europeană şi Ucraina cei trei cetăţeni au fost predaţi autorităţilor de frontieră ucrainene, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

În data de 31 octombrie a.c., la nivelul Sectoarelor P.F. Vicovu de Sus şi Siret – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, s-a desfasurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, în zona de responsabilitate.
Astfel, în jurul orei 03.50, poliţiştii de frontieră au observat, cu ajutorul aparaturii din dotare, trei persoane care se deplasau pe jos dinspre frontiera de stat către interiorul ţării, pe direcţia localităţii Frătăuţii Noi, jud. Suceava.
Imediat un echipaj s-a deplasat în zona respectivă, ocazie cu care a constatat că persoanele în cauză, de sex masculin, nu vorbeau limba română, motiv pentru care au fost conduse la sediul sectorului P.F. Vicovu de Sus, pentru cercetări.
În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că bărbaţii, doi cetăţeni din Turcia şi unul din Siria, cu vârste cuprinse între 32 şi 43 de ani, au încercat să intre ilegal în România, din Ucraina. Aceştia au declarat poliţiştilor de frontieră că intenţionau să ajungă într-o ţară din Spaţiul Schengen.
Conform acordului de readmisie dintre Comunitatea Europeană şi Ucraina, cei trei cetăţeni au fost predaţi autorităţilor de frontieră ucrainene, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

comisar şef de poliţie Ilie Poroch-Seriţan
Mai nouă Mai veche