Educaţia nu este o prioritate pentru guvernanţi

În data de 28 Noiembrie 2016, la sediul Guvernului României avut loc întâlnirea Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, din partea Confederației Sindicatelor Democratice din România participând Iacob Baciu și Simion Hancescu.

În prezența Primului-ministru Dacian Julien Cioloș, a ministrului Dragoș Pîslaru – Ministrul Muncii și a mai multor secretari de stat s-au discutat următoarele:

1.Stabilirea salariului minim pe economie pentru anul 2017.
După aproape două ore de discuții contradictorii între reprezentanții organizaților patronale, cei ai confederațiilor sindicale și ai Guvernului, concluzia pe care am desprinden este că Guvernul ar dori ca salariul minim pe economie să rămână și în anul 2017 la nivelul celui din anul 2016, adică 1250 de lei, așa cum doresc patronatele. Precizăm faptul că partea sindicală a solicitat pentru anul 2017 un salariu minim de 1450 de lei, oricum cu mult sub valoarea “coșului” minim de consum, indicator pe care ultimele guverne l-au abandonat, pentru a nu ieși în evidență că o bună parte a poporului român trăiește sub limita de subzistență. Conform studiilor, valoarea “coșului” zilnic necesar unei personae pentrua trăi normal este de 1450 lei, adică aproximativ 1900 de lei brut. S-a convenit ca, în data de 13.12.2016, să ne întâlnim din nou într-o ședință a C.N.T. în cadrul căreia să se stabilească nivelul salariului minim pentru anul 2017.

2. Legea salarizării unitare
-creșterea medie a salariilor propusă până în anul 2022!? este de 37,3 % pentru întregul sistem bugetar;
-pentru învățământ se propune o creștere de 35.5%!;
-pentru apărare și ordine publică (se pare că aici intră și SRI, SIE, etc.), se propune o creștere de 58,4%!.
Tot în data de 13 decembrie 2016 se va lua o decizie dacă acest proiect de lege va mai fi trimis către Parlament sau va rămâne în sertarele Ministerului Muncii. Credem că România, guvernată profesionist și cu respect față de cetățenii ei, are potențialul de a nu-și bate joc de aceștia!
Urmează să primim proiectul legii salarizării unitare, dar așa cum stau lucrurile, învățământul nu este încă o prioritate!

Niciun comentariu

Un produs Blogger.