Împreună pentru o lume fără ură, 25-29 noiembrie 2016


Organizația Națională Cercetașii României - Centrul Local Suceava în parteneriat cu Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” și Asociația Tinerilor Istorici și Diplomați anunță organizarea proiectului Împreună pentru o lume fără ur㸠în perioada 25-29 Noiembrie 2016. Scopul acestei campanii este de a conștientiza sucevenii despre prejudecățile, stereotipurile și efectele negative pe care le pot avea acestea asupra societății în ansamblul ei. Prin toate activitățile noastre dorim să dezvoltăm o mișcare educativă, bazată pe voluntariat, deschisă tuturor, fără deosebiri de naționalitate, rasă, sex, credință sau condiție socială.

În cadrul proiectului vom organiza următoarele activități:

1. ZIDUL PĂCII - PROMOVARE EVENIMENTULUI ÎN ȘCOLI (25-27.11.2016) Va fi o acțiune ampla în care voluntarii vor colecționa desene si mesaje de la colegi, după care vor amenaja e expoziție în cadrul Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera”.

2. BIBLIOTECA VIE (28.11.2016, ora 14, Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, Corp B, Sala Mansardă) - 10 cărți vii vă așteaptă să veniți într-un număr cât mai mare să intrați în dialog cu ele și să le cunoașteți poveștile, care se ascund în paginile lor. Oare sunt ei așa cum îi caracterizăm noi? Biblioteca vie își propune să promoveze respectul pentru drepturile omului și demnitatea umană, să atragă atenția asupra diversității în toate formele ei, să stimuleze dialogul între oameni.

3. JOC DE ROL-PROCESUL LUPULUI DIN SCUFIȚA ROȘIE (29.11.2016, ora 17, Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, Corp B, Sala Mansardă) - Aţi auzit povestea Scufiţei Roşii? Suntem siguri că da. L-aţi ascultat vreodată pe lup? Probabil ca nu. Ascultaţi-l, pe lup, vă rugăm, doar pentru câteva momente. Să vedem ce are el de spus.

4. WORKSHOP pe tema COMUNICARE NONVIOLENTĂ (29.11.2016, Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” Corp B, Sala Mansardă)

5. CAMPANIE PE REȚELE DE SOCIALIZARE CU #NOHATE

Activitățile propuse pentru această campanie aduc în prim plan metode de educație non-formală toate îmbinate cu acțiuni specifice cercetășiei. Pentru noi este important să promovam prin acest eveniment o lume fără ură, bazată pe toleranță indiferent de etnie, rasă, religie, mediu de proveniență, sex şi așa mai departe.

Echipa proiect reunește copii și tineri, cu vârste între 5 și 18 ani, dar și adulți voluntari din cadrul Centrului Local Suceava.

Activitatea se desfășoară sub egida NO HATE SPEECH MOVEMENT, coordonată la nivel național de Comitetul Naţional al Campaniei Împotriva Discursului Instigator la Ură, iar la nivel european de către Secretariatul NO HATE SPEECH MOVEMENT din cadrul Consiliul Europei.

Imaginează-ți o lume în care nevoile tuturor contează, o lume în care conviețuim în pace, o lume în care conflictele sunt rezolvate pașnic, în beneficiul tuturor. Totul începe de la noi, așa că te invităm să iei parte la CAMPANIA NO HATE.


Coordonator proiect: Tudosă Vlad-Florin
Mai nouă Mai veche