Incompatibilitate: Vasile Pitaru, consilier local al orașului Liteni

Agenția Naționalã de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în vazul lui PITARU VASILE, consilier local în cadrul Consiliului Local Liteni, județul Suceava.

Pitaru Vasile s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada deținerii funcției de consilier local, întrucât „Pitaru M. Vasile” – Persoanã Fizicã Autorizatã, entitate economicã al cãrei titular este persoana evaluatã, a desfãșurat activitãți comerciale prin achiziții directe și a încheiat contracte de prestãri servicii constând în fabricare și reparații mobilier cu Primãria Orașului Liteni, județul Suceava, cu Liceul Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” Oraș Liteni, precum și cu Școala Gimnazialã Rotunda Oraș Liteni, județul Suceava.
Astfel, aceste instituții au efectuat plãți cãtre „Pitaru M. Vasile” – Persoanã Fizicã Autorizatã în valoare de 134.952.00 Lei, încãlcând astfel dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiazã - de a fi asistată sau reprezentată de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le considerã necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apãrare.

Agenția Naționalã de Integritate își exercitã atribuțiile cu respectarea principiilor legalitãții, confidențialitãții, imparțialitãții, independenței operaționale, celeritãții, bunei administrãri, precum și al dreptului la apãrare.


AGENȚIA NAȚIONALÃ DE INTEGRITATE
Mai nouă Mai veche