Mașină furată condusă de un minor, blocată de polițiști în trafic la Rădăuți

Mai multe echipaje de poliţie au intervenit la timp, cu operativitate şi au reuşit blocarea în trafic a unui vehicul furat condus de un minor, înainte de a se produce un eveniment cu urmări grave.

La 08.11.2016, ora 20:57, o femeie de 63 ani, din municipiul Rădăuți, a sesizat faptul că persoane necunoscute i-au sustras autoturismul ce a fost parcat pe strada Aron Pumnul, în dreptul unui imobil din localitate.

Proprietara a parcat în seara de 07.11.2016, în jurul orei 19,00, autoturismul și a asigurat portierele din față ale mașinii, ușa laterală a autovehiculului rămânând în poziție închisă și neasigurată din cauza unei defecțiuni la sistemul de asigurare, iar cheia de la contactul mașinii a lăsat-o într-un compartiment în bordul mașinii. În jurul orei 20,55 când s-a prezentat la locul unde a parcat autovehiculul a constatat lipsa acestuia.

Msi multe echipaje de poliţie au efectuat filtre în trafic, iar o patrulă de la Secția 3 de Poliție Rurală Marginea a observat autoturismul în cauză pe o stradă, astfel că s-a trecut la urmărirea acestuia, folosindu-se sistemul acustic și luminos. Autoturismul urmărit nu a oprit la semnalele polițiștilor continuându-și deplasarea către municipiul Rădăuți. Pe raza municipiului Rădăuți, autoturismul a fost blocat.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că în seara de 07.11.2016, în jurul orei 18,30, în zona unui magazin din Municipiul Rădăuți, str. Mihai Viteazul, s-au adunat mai mulți tineri printre care și tânărul identificat la volanul autoturismul reclamat ca fiind sustras, respectiv un minor de 15 ani. În jurul orei 19,30, minorul a plecat din acel loc și a revenit în jurul orei 20,00 conducând autoturismul şi propunându-le celor prezenți să-l însoțească la o plimbare. Ulterior la volanul vehiculului a urcat şi un tânăr de 16 ani

S-a reușit identificarea tutor persoanelor (tinerilor) care se aflau în calitate de pasageri în autoturismul sustras, ocazie cu care s-a stabilit că aceștia nu au fost victime ale vreunei infracțiuni, iar autovehiculul, în valoare de circa 5.000 euro, a fost ridicat de la fața locului și indisponibilizat la sediul Poliției municipiului Rădăuți pentru continuarea cercetărilor

În urma consultărilor cu unitatea de parchet s-a stabilit ca cei doi minori să fie cercetați în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunilor de „furt calificat” și „conducerea pe drumul public a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, respectiv „complicitate la furt calificat” și „conducerea pe drumul public a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, urmând a se dispune procedural de către polițiștii Biroului de Investigaţii Criminale Rădăuți.
Mai nouă Mai veche