Șcheia: Bărbat reținut de polițiști pentru că și-a pus propriul fiu să fure

Vorbim aproape zilnic despre delincvenţa juvenilă, despre implicarea tot mai des a tinerilor în fapte de natură infracţională. Iniţiem campanii de responsabilizare şi încercăm să ne adaptăm tehnicile de intervenţie preventivă, la grupul ţintă reprezentat de minori, o categorie ce necesită o abordare specială şi inovatoare.De fiecare dată, subliniem cu toţii rolul pe care familia trebuie să îl aibă în formarea unei atitudini corecte a tânărului, despre rolul de formator de opinie al părintelui în relaţia cu copilul.
Exemplul personal al părintelui este cel care determină în mod esenţial evoluţia ulterioară a copilului, atât în plan personal cât şi profesional.
Când însă propriul părinte te trimite să furi, profitând de minoritatea copilului şi lipsa responsabilităţii în faţa legii, viitorul tânărului se ruinează înainte de a fi început.
În astfel de cazuri, intervenţia instituţiilor abilitate trebuie să fie fermă şi să urmărească atât pedepsirea celor care instigă la comportamente antisociale, cât şi protejarea drepturilor şi intereselor minorului.

Exemplificăm cu un caz în care, poliţiştii după documentarea temeinică a unei cauze de furt, au dispus reţinerea unui bărbat de 50 de ani care şi-a trimis propriul fiu de numai 9 ani să fure din locuinţa unui consătean.

La data de 09.11.2016, poliţiştii Postului de Poliţie Comunală Şcheia au fost sesizaţi cu privire la furtul unui motoferăstrău dintr-o gospodărie din localitate. La data de 27.11.2016, ora 06:00, în continuarea cercetărilor ce se efectuează în dosarul penal respectiv, în baza mandatului de percheziție domiciliară emis de Judecătoria Suceava, poliţiştii au efectuat o percheziție domiciliară la locuința unui bărbat de 50 ani din comuna Șcheia.
Cu ocazia efectuării percheziției într-o anexă a locuinței a fost identificat și ridicat motoferăstrăul care a fost sustras la data de 09.11.2016.
Suspectul, bărbatul de 50 și fiul acestuia de numai 9 ani, au fost conduși la sediul poliției ocazie cu care au recunoscut săvârșirea faptei. Din verificări şi din materialul probator administrat a rezultat că bărbatul de 50 de ani şi-a îndemnat fiul să intre în curtea respectivă şi să sustragă bunul, el aşteptându-l înafara curţii.
Față de suspectul de 50 de ani s-a dispus reținerea pentru 24 ore, fiind introdus în arestul Suceava.
În cauză cercetările sunt continuate de Poliția Comunală Șcheia sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „instigare la furt calificat”, urmând a se dispune procedural.
Mai nouă Mai veche