Siret: Țigări de contrabandă confiscate la frontiera de nord a României, 21 noiembrie 2016



Poliţiştii de frontieră au descoperit și confiscat, la frontiera verde și în P.T.F. Siret, aproximativ 10.000 pachete țigări, în valoare de peste 82.000 de lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

* Azi dimineață, în jurul orei 03.00, s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în tara, Petru S., cu dublă cetățenie româno-ucraineană, în vârstă de 28 de ani, domiciliat pe raza jud. Suceava, conducând un autoturism marca Renault.
Existând suspiciuni că acesta transportă țigări de proveniență ucraineană, poliţiştii de frontieră, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.
Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spațiu special amenajat în podeaua autoturismului, cantitatea de 460 pachete de ţigări, marca Kent, de provenienţă ucraineană.
Ţigările în valoare de 575 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.
Totodată, autoturismul marca Renault în valoare de aproximativ 3.600 lei, a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea un spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor.

* Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al PF Maramureș și de la Sectorul PF Sighetu Marmației au descoperit în apropierea frontierei de stat, 18 colete care conțineau 9.100 pachete cu țigări de diferite mărci, în valoare de 81.900 lei.
Țigările au fost confiscate, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

Purtător de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei
Insp. pr. de poliţie Lungu Radu
Mai nouă Mai veche