Țigări ascunse într-un autoturism, depistate în P.T.F. Siret cu ajutorul câinelui polițist Nah


* Polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali din cadrul P.T.F. Siret au descoperit și confiscat aproximativ 1.700 pachete de țigări, de proveniență ucraineană, ascunse în roata de rezervă a unui autoturism şi în tavanul unui microbuz.
* Ţigările, în valoare de peste 2.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar două persoane au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare de 5.000 de lei fiecare.

În ziua de 17 noiembrie a.c., în jurul orei 15.30, s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în tara, Iuliana M., de cetățenie română, în vârstă de 35 de ani, călătorind cu un autoturism marca Volkswagen.
Existând suspiciuni că aceasta transportă țigări de proveniență ucraineană, un echipaj al poliţiei de frontieră împreună câinele de serviciu Nah, specializat în descoperirea produselor de tutun, în cooperare cu lucrătorii vamali, au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.
Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în roata de rezervă a autoturismului, 378 pachete de ţigări marca Rothmans, de provenienţă ucraineană.
Ţigările în valoare de 461 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar femeia a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

În dimineața zilei de 18 noiembrie, în jurul orei 03.00, s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român Vasile O., conducând un microbuz marca Mercedes, care era însoțit de Anca R., în vârstă de 37 de ani, ambii domiciliați pe raza jud. Suceava.
În baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra microbuzului, persoanei şi bagajelor.
Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în tavanul microbuzului, 1.290 pachete de ţigări marca Rothmans, de provenienţă ucraineană.
În cadrul cercetărilor s-a stabilit că țigările aparțin femeii, care a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei
Întreaga cantitate de țigări, în valoare de aproximativ 1.574 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.


Persoana de contact: comisar șef de poliție Ilie Poroch-Serițan
Mai nouă Mai veche