Trimitere în judecată: Dacian Roberto Pleșca - ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Pleşca Dacian-Roberto, cu domiciliul în com. Frătăuţii Noi, sat Vuliva, jud. Suceava, pentru săvârşirea infracţiunilor de:
- ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”,
- „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, - „ucidere din culpă” şi
- „părăsirea locului accidentului”,
constând în aceea că la data de 19.08.2016, în jurul orelor 01,46, deşi nu poseda permis de conducere şi avea în sânge o îmbibaţie alcoolică de 1,10 g/l alcool pur în sânge la prima probă (orele 04,45) şi de 0,90 g/l alcool pur în sânge la cea de-a doua probă (orele 05,45), s-a deplasat la volanul autoturismului marca „Mercedes-Benz”, cu nr. de înmatriculare britanic KP-51-NPO pe DC Vuliva de pe raza loc. Vuliva, jud. Suceava, fiind implicat într-un accident rutier soldat cu decesul victimei B.R., iar în urma producerii evenimentului rutier, la vederea echipajului de poliţie, a părăsit locul producerii acestuia.

În fapt, s-a reţinut că inculpatul este posesorul autoturismului marca „Mercedes-Benz”, cu nr. de înmatriculare KP-51-NPO (Marea Britanie).
La data de 19.08.2016, în jurul orelor 01.46, deşi nu este posesor de permis de conducere, inculpatul s-a deplasat la volanul autoturismul anterior menţionat pe DC „Vuliva” , din direcţia loc. Vuliva spre loc. Frătăuţii Noi.
Când a ajuns în dreptul imobilului nr. 1039, pe un sector de drum cu limitare de viteză de 40 km/h, a fost surprins de apariţia pe sensul său de mers a mopedului marca „Honda” condus de victima B.R. care se deplasa dinspre loc. Frătăuţii Noi.
Inculpatul nu a putut evita impactul şi a lovit frontal mopedul. În urma impactului victima a fost proiectată pe carosabil suferind multiple leziuni. Acesta a fost preluată şi transportată cu ambulanţa la Spitalul Municipal Rădăuţi unde a survenit decesul acesteia.
Urmare sesizării organelor de poliţie, acestea s-au deplasat la faţa locului, la vederea cărora inculpatul a părăsit locul producerii accidentului şi s-a deplasat la domiciliul său, unde a stat ascuns aproximativ 2 ore.
Ulterior, a revenit la faţa locului, ocazie cu care a fost testat cu aparatul etilotest, al cărui rezultat a indicat valoarea de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat la orele 04,17 motiv pentru care a fost condus la Spitalul Mun. Rădăuţi pentru recoltarea probelor de sânge, rezultând ulterior că avea în sânge o îmbibaţie alcoolică de 1,10 g/l alcool pur în sânge la prima probă (orele 04,45) şi de 0,90 g/l alcool pur în sânge la cea de-a doua probă (orele 05,45)

Inculpatul Pleşca Dacian Roberto, în vârstă de 23 ani la data comiterii infracţiunilor, nu are antecedente penale, a fost cercetat în stare de arest preventiv, a avut o atitudine sinceră pe parcursul urmăririi penale, recunoscând faptele reţinute în sarcina sa.
Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Rădăuţi.
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

PROCUROR
BUCŞA ANDREI SEBASTIAN
Mai nouă Mai veche