9 decembrie - Ziua Internațională Anticorupție. Săptămâna anticorupţie la frontiere - „Pe aici corupţia nu trece!”

În scopul promovării integrității și pentru adoptarea unui comportament responsabil în societate, în perioada 5-9 Decembrie a.c., cu ocazia aniversării Zilei Internaționale Anticorupție, Direcția Generală Anticorupție din Ministerul Afacerilor Interne, organizează o serie de activități de informare anticorupție.

Astfel, Direcția Generală Anticorupție, în parteneriat cu Centrul Național Anticorupție al Republicii Moldova şi Serviciul de Stat al Poliţiei de Frontieră din Ucraina, cu sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, organizează în perioada 5 – 9 decembrie o amplă campanie de conștientizare a cetățenilor din cele trei state, intitulată „Săptămâna anticorupţie la frontiere” sub deviza „Pe aici corupţia nu trece!”.

În data de 06.12.2016, ora 10.00, la sediul Punctului de Trecere a Frontierei Siret a avut loc lansarea oficială a campaniei în cadrul unei mese rotunde la care au participat 15 reprezentanţi ai instituţiilor publice dar şi peste 30 de voluntari – elevi ai Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi ,,Petru Rareş” Fălticeni şi studenţi din cadrul organizaţiei non-guvernamentale E.L.S.A. Suceava. În cadrul evenimentului s-au distribuit de către participanţi materiale informative, pe sensul de intrare în ţară, însoțite de recomandări referitoare la adoptarea unui comportament integru și a unei atitudini pro active cu privire la sesizarea faptelor de corupție.

Scopul campaniei tripartite este conștientizarea cetățenilor cu privire la riscurile implicării în fapte de corupție și informarea în legătură cu modalitățile de sesizare ale acestora, dezvoltarea unui climat de siguranță publică și crearea unui cadru de cooperare transfrontalieră, ea desfăşurându-se pe toată perioada săptămânii 05.12.2016-09.12.2016.

Campania a fost realizată cu sprijinul Fundaţiei Hanns Seidel.

Mulţumim mass-media pentru implicarea în promovarea campaniei şi a modalităţilor de sesizare a faptelor de corupţie de către cetăţeni

SERVICIUL JUDEŢEAN ANTICORUPŢIE SUCEAVA

Niciun comentariu

Un produs Blogger.