Alegerile parlamentare, în siguranță!

Poliţia Română a luat toate măsurile, din competență, pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică, pe întreaga durată a desfăşurării alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor, din data de 11 decembrie.

Aceste măsuri urmăresc buna derulare a procesului electoral, precum şi un mod de acţiune corect şi echidistant al poliţiştilor.

Duminică, 11 decembrie a.c., peste 24.000 de poliţişti vor fi angrenați, la nivel național, pentru buna desfăşurare a scrutinului electoral, suplimentar față de dispozitivul curent, în vederea asigurării măsurilor de pază şi protecţie și de ordine şi linişte publică și prevenirii oricăror fapte antisociale.

De asemenea, Poliţia Română va desfășura activități, în vederea gestionării posibilelor incidente cu caracter electoral.

La nivelul judeţului Suceava, 521 de poliţişti vor fi angrenaţi în paza secţiilor de votare, în perioada 10 – 11.12.2016. Poliţiştii vor asigura paza a 266 de secţii din cele 555. Paza altor 103 secţii va fi asigurată de jandarmi iar pentru 41 de secţii paza va fi asigurată de poliţişti de frontieră. Alte 114 secţii vor fi păzite de lucrători din cadrul ISU, iar pentru 31 de secţii paza va fi asigurată de către lucrători ai Şcolii Militare de Jandarmi Fălticeni.

252 de poliţişti vor fi angrenaţi suplimentar pentru activităţi de menţinere a ordinii şi liniştii publice.

Informații pe care trebuie să le cunoașteți:

Aveţi dreptul la vot dacă aveţi 18 ani împliniți și nu v-a fost interzisă exercitarea acestui drept prin hotărâre judecătorească definitivă.

Puteți vota între orele 07.00 și 21.00.

Codul Penal prevede la Titlul IX, art. 385 – 393, care sunt faptele care constituie infracţiuni electorale, și care sunt pedepsele prevăzute de lege.

Contravenţiile legate de procesul alegerilor locale sunt prevăzute la Capitolul XI din Legea nr. 208 din 20 iulie 2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente.

Sesizați orice încălcare a legii electorale la 112!

Niciun comentariu

Un produs Blogger.