Căutare persoane rătăcite în pădure în zona Cantonului Silvic Valea Seacă

Marți, 20 decembrie a.c., la ora 20.35, la dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava a fost redirecționat un apel telefonic efectuat prin S.N.U.A.U. 112 de către o femeie din orașul Frasin, prin carea aceasta semnala faptul că fiii săi au plecat dimineață în pădure pentru a strânge lemne și că aceștia nu s-au întors.

Conform procedurilor care reglementează modul de acţiune în aceste situaţii, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava a iniţiat acţiunea de salvare şi a coordonat intervenţia structurilor cu atribuţii în acest sens. Pentru găsirea celor două persoane au acționat mai multe echipe de salvare, alcătuite din 10 jandarmi de la posturile montane din Gura Humorului și Frasin, 7 militari de la subunitățile I.S.U. din Câmpulung Moldovenesc și Gura Humorului, 7 poliţişti de la Poliţia Oraşului Frasin, 2 pădurari şi 10 localnici.

Căutările au vizat o zonă extinsă, pe raza cantoanelor silvice Valea Seacă şi Bahnă, iar cele două persoane au fost găsite în jurul orei 23.30, în zona cunoscută sub denumirea de „Ascuţita la Zahăr”, în aria Cantonului Silvic Valea Seacă. Unul din fraţi, în vârstă de 23 de ani, era în stare de inconştienţă şi prezenta un traumatism cranian sever, iar celălalt, în vărstă de 21 de ani era conştient, fără să prezinte mărci traumatice.
În urma verificărilor, a rezultat faptul că, în jurul orei 12.30, cei doi au tăiat un arbore, care a căzut peste unul din fraţi, rănindu-l grav în zona capului. Din acel moment, fratele său a avut grijă de el, a făcut focul pentru a se încălzi şi nu a plecat după ajutoare, în speranţa că vor fi găsiţi de cineva.

Din cauza drumului inaccesibil mijloacelor auto, după acordarea primului ajutor medical, pompierii militari au improvizat o targă şi au transportat victima, pe o distanţă de circa 5 kilometri, până în zona drumului forestier „Sălătruc”, de pe raza comunei Vama, de unde a fost preluat de către o autosanitară a Serviciului de Ambulanţă Judeţean şi transportat la Centrul de Primire Urgenţe Gura Humorului.

Cel de-al doilea tânăr a fost evaluat de către echipajul paramedicilor pompieri SMURD, ulterior acesta refuzând transportul la o unitate spitalicească.

Compartiment Informare şi Relaţii Publice

Niciun comentariu

Un produs Blogger.