Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti, 30 noiembrie - 1 decembrie 2016

La 30.11.2016, ora 09.00, o patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti, a identificat pe raza comunei Frătăuții Vechi, un autovehicul care, la vederea autospecialei de poliție, a efectuat un viraj brusc la dreapta, pe DJ 178C, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acestuia și după aproximativ 10 m, după ce au fost efectuate semnalele regulamentare de oprire, conducătorul auto, un bărbat de 56 de ani din localitate, s-a conformat și a oprit pe partea dreaptă a drumului comunal.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul are permisul de conducere reținut pentru conducerea vehiculului sub influența băuturilor alcoolice.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 30.11.2016, ora 18.40, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată despre faptul că, pe strada Profesor Leca Morariu, s-a produs un eveniment rutier, iar conducătorul auto se află sub influența alcoolului.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe strada Profesor Leca Morariu, un tânăr de 18 ani, din municipiul Suceava, nu s-a asigurat la executarea manevrei de mers cu spatele, moment în care, a acroșat două autovehicule parcate.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 30.11.2016, ora 23.15, un echipaj rutier din cadrul Poliției orașului Siret a oprit pentru control pe strada 9 Mai din localitate, autoturismul condus de un localnic de 23 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 30.11.2016, ora 22.00, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control pe strada Bercheza de pe raza comunei Sucevița, autoutilitara înmatriculată în străinătate, condusă de un bărbat de 29 de ani, din comuna Moldovița.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar autoutilitara i-a fost încredințată spre a fi condusă pe drumurile publice de un bărbat de 27 de ani, din comuna Moldovița.
În cauză s-a întocmit dosar penal, bărbatul de 29 de ani fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, iar bărbatul de 27 de ani sub aspectul comiterii infracțiunii de „încredinţarea conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul unei persoane care nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

La 30.11.2016, ora 23.00, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DJ 178B, din comuna Satu Mare, autoturismul înmatriculat în străinătate, condus de un localnic de 20 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
Totodată, cu ocazia controlului, polițiștii au constatat faptul că, autoturismul nu are asigurare R.C.A., fapt pentru care s-a luat măsura sancționării contravenționale a conducătorului auto și reținerea certificatului și a plăcuțelor de înmatriculare, eliberându-se dovadă fără drept de circulație.

La 01.12.2016, ora 02.40, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 2E, pe raza comunei Marginea, autoturismul condus de un localnic de 22 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul are suspendat dreptul de a conduce pe drumurile publice pe o perioada de 90 de zile, pentru conducerea autovehiculului sub influența băuturilor alcoolice.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 01.12.2016, ora 02.45, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 2E, pe raza comunei Marginea, autoturismul condus de un bărbat de 33 de ani, din comuna Arbore.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 01.12.2016, ora 18.40, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 2E, pe raza comunei Horodnic de Sus, autoutilitara condusă de un bărbat de 42 de ani din comuna Bilca.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La 01.12.2016, ora 22.50, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Bucovinei din municipiul C-lung Moldovenesc, la ieșirea dintr-o curbă periculoasă, din cauza vitezei excesive și a consumului de băuturi alcoolice, un bărbat de 27 de ani din comuna Frumosu, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe sensul opus, unde a intrat în coliziune cu un indicator rutier.
În urma impactului, nu au rezultat victime, ci doar pagube materiale.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche