Dosare penale la regimul rutier întocmite de poliţişti, 12 decembrie 2016

La data de 12.12.2016, în jurul orei 04.30, în timp ce acționa pe DJ 209G, pe raza comunei Straja, o patrulă din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, prin punerea în funcţiune a semnalelor acustice şi luminoase ale autospecialei, însă, conducătorul auto nu s-a conformat şi a continuat deplasarea.
În cauză, s-a procedat la urmărirea autovehiculului, pe o distanţă de circa 5 km, moment în care, ajungând pe strada Calea Cernăuţi din orașul Vicovu de Sus, conducătorul auto a virat pe un pod şi a oprit, rămânând în autovehicul, acesta fiind identificat de polițiști ca fiind un tânăr de 19 ani, din localitate.
Întrucât a opus rezistenţă și devenit violent fizic şi verbal, tânărul a fost imobilizat și încătușat.
Deoarece emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La data de 12.12.2016, în jurul orei 16.44, o patrulă din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, a oprit pentru control pe strada Calea Cernăuţi din localitate, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu, condus de un localnic de 20 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar autoturismul are autorizaţia de circulaţie provizorie expirată din data de 17.08.2016.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” şi „conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche