Elevii de la Școala Miron Costin și polițiștii au fost Moș Crăciun pentru copii internați la Secția Pediatrie a Spitalului Județean SuceavaPerformanţă, rezultate, competenţă – sunt termeni pe care îi asociem tinerei generaţii. Sunt noţiuni pe care le legăm de copiii noştri în speranţa unui viitor care să confirme societăţii româneşti statutul unei naţiuni parte a culturii şi civilizaţiei europene. Părinţii îşi vor copiii sănătoşi şi realizaţi în viaţă . Dascălii îi doresc erudiţi şi olimpici. Noi, poliţiştii, îi dorim mai mult decât atât ... cumpătaţi, înţelepţi și în siguranță.
Acestea sunt lucrurile pe care ni le dorim noi pentru copiii noştri. Ce îşi doresc însă toţi copiii în această perioadă? Să fie sănătoşi, să aibă un cămin fericit, o familie care să îi preţuiască şi… să vină Moşul încărcat cu daruri!
Este dureros să vezi că unii copii nu au parte de asemenea lucruri şi rămân cu privirea ţintuită către ferestre şi hornuri în aşteptarea lui Moş Crăciun până ce somnul îi cuprinde şi le călăuzeşte viaţa lipsită de bucurii până în zorii zilei următoare.
Este şi mai dureros să vezi copii petrecând Sărbătorile pe patul de spital, plătind un preţ prea mare pentru că au fost neatenţi şi au trecut strada neregulamentar sau că, nesupravegheaţi fiind s-au jucat cu petarde sau artificii.
Pentru ca ai noştri copii să fie în siguranţă pe perioada sezonului rece, să se poată bucura de magia sărbătorilor şi să se implice aactiv şi în alinarea suferinţei altor tineri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava şi Şcoala Generală Miron Costin din mun. Suceava au iniţiat un proiect comun care promovează prevenirea victimizării minorilor şi stimularea empatiei faţă de suferinţa copiilor aflaţi în situaţii de vulnerabilitate.
Astfel, la data de 21 decembrie, elevii şcolii Miron Costin îndrumaţi de dna. Profesor Anna Ştefura şi poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – IPJ Suceava, au adus cadouri copiilor internaţi la secţia de pediatrie a Spiatalului Sf. Ioan cel Nou Suceava. Peste 20 de copii internaţi în cadrul unităţii medicale s-au bucurat de Moş Crăciun Poliţist. Elevii şcolii au împărţit cu drag cadourile celor care se aflau în suferinţă, iar poliţiştii le-au dat câteva sfaturi care să îi ferească de cele rele în anul 2017.

Sunt gesturi venite din suflet şi acţiuni menite să aline suferinţa unor copii care nu pot în aceste zile să se bucure de un Crăciun în familie.

Tuturor copiilor şi sucevenilor, poliţiştii le urează Sărbători fericite şi Sărbători în Siguranţă!

Niciun comentariu

Un produs Blogger.