Grănicești: Minor de 17 ani cercetat penal pentru că a condus fără permis o mașină neînmatriculată

La 21.12.2016, ora 22.15, o patrulă din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, aflată în patrulare pe DC 38, din comuna Grănicești, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism cu număr de înmatriculare provizoriu, prin folosirea semnalelor luminoase și acustice, însă, conducătorul auto nu s-a conformat, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acestuia pe o distantă de circa 4 km, unde, conducătorul auto a abandonat autoturismul și a fugit.

În urma activităților specifice desfășurate de polițiști, conducătorul auto a fost identificat ca fiind un minor de 17 ani, din municipiul Suceava.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, minorul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar numărul de înmatriculare provizoriul al autoturismului mamei sale, este expirat din 07.09.2016.

Minorul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul poliției.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche