Grup infracțional specializat în infracțiuni de corupție și falsuri, destructurat

Polițiștii de investigare a criminalității economice din Suceava, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au destructurat o grupare infracțională care ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 6 milioane de euro, prin infracțiuni de corupție și falsuri.
A fost desfășurată o acțiune de prindere în flagrant delict şi 7 percheziţii domiciliare, în urma cărora 7 persoane au fost conduse la audieri.

La data de 28 noiembrie a.c., peste 50 de poliţişti din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava, au surprins în flagrant delict, în municipiul Iași, membrii unei grupări infracționale, în timp ce ar fi oferit 10.000 de euro, cu titlu de mită, unui funcționar public, pentru a obține mărfuri aflate în tranzit vamal.

Cai în cauză sunt bănuiți că ar fi obținut mărfuri aflate în tranzit vamal, interzise înstrăinării, prin comiterea de infracțiuni de corupție și fals.

Prejudiciul estimat până la această dată este de aproximativ 6 milioane de euro.

În dimineața zilei de 29 noiembrie a.c., au fost efectuate 7 percheziții domiciliare, în 6 județe (Suceava, Galați, Tulcea, Bihor, Iași și Botoșani), la membrii grupării infracționale.

La acțiune au participat și jandarmi din cadrul Brigăzii de Jandarmi București.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe bunuri şi înscrisuri cu valoare probatorie în cauză şi au fost puse în executare 7 mandate de aducere.

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de folosire la autoritatea vamală de documente falsificate, instigare la folosirea la autoritatea vamală de documente falsificate, abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu şi dare de mită, precum și pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Pe parcursul acțiunii, s-a colaborat cu Autoritatea Națională a Vămilor și Poliția de Frontieră.

Acțiunea a beneficat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și al Serviciului Român de Informații.
Mai nouă Mai veche