Horodnic de Sus: Lemn de esență fag și o autoutilitară, confiscate de polițiști de la un bărbat din Bilca

La data de 17.12.2016, ora 14.30, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a identificat pe un drum comunal din comuna Horodnic de Sus, o autoutilitară încărcată cu material lemnos, al cărui conducător auto, la vederea echipajului de poliție, a efectuat manevra de mers înapoi.

În cauză, s-a procedat la urmărirea autoutilitarei, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, fiind oprită pe un drum comunal din comuna Horodnic de Sus, la circa 250 metri de DN 2E.

Conducătorul auto, un bărbat de 30 de ani, din comuna Bilca, nu a putut prezenta polițiștilor documentele autoutilitarei și ale materialului lemnos transportat.

În cauză, s-a solicitat sprijinul unui lucrător silvic, care, în urma inventarierii, a stabilit faptul că, bărbatul transporta ilegal lemn de foc de esență fag.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea, iar autoutilitara a fost indisponibilizată la sediul poliției.

Totodată, cu ocazia cercetărilor, polițiștii au mai stabilit și faptul că, autoutilitara este neînmatriculată, numărul provizoriu de circulație fiind expirat din data de 15.12.2016, motiv pentru care, bărbatului de 30 de ani, i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche