IPJ Suceava: „Alcoolul îi duce pe participanți la trafic doar spre destine tragice”

În ultimele 24 de ore alcoolul consumat de participanţii la trafic, indiferent de calitatea acestora - pietoni sau şoferi a dus la distrugerea unor destine. În urma consumului de alcool , unii au ajuns la spital, alţii au fost încătuşaţi, alţii au ajuns în arestul poliţiei – iar, cel mai grav o persoană a decedat. Aşadar, alcoolul duce doar către spital, arest sau…cimitir. Atragem atenţia încă o dată cu privire la pericolele generate de consumul de alcool atunci când alegem să folosim drumul public ca şoferi sau pietoni.

La data 14.12.2016, ora 18.27, pe DC 46, din localitatea Horodnic de Jos, un bărbat de 48 ani, din comuna Horodnic de Sus, în timp ce conducea autoturismul în dreptul unui imobil, a depășit un grup de pietoni care stăteau pe marginea din partea dreaptă a drumului și a trecut cu roțile din partea stângă a autoturismului peste un pieton de 48 de ani, localnic, ce se afla întins pe mijlocul părții carosabile.
Din accident a rezultat decesul pietonului. Din declaraţiile martorilor acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

La 14.12.2016, în jurul orei 20:40, pe D.N. 29, în interiorul localității Plopeni, orașul Salcea, un bărbat de 48 ani, din comuna Dumbrăveni, în timp ce conducea autoutilitara, a surprins şi accidentat ușor pe un alt bărbat de 42 ani, localnic, ce se deplasa în calitate de pieton pe partea carosabilă, din sens invers, pe sensul de mers al autoutilitarei.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care i s-a prelevat o mostră biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Victima se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, dar a refuzat să se supună testării cu aparatul etilotest şi a prelevării unei mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

La 14.12.2016, în jurul orei 23.00, pe DJ 291A, în localitatea Zamostea, un bărbat 53 ani, localnic, în timp ce conducea autoturismul a fost surprins de apariția pe carosabil a unui tânăr de 30 ani, localnic, care, se deplasa în calitate de pieton și fiind în stare de ebrietate, s-a dezechilibrat și a făcut cu spatele câțiva pași, fără a se putea controla, acroșându-l.
Din accident a rezultat vătămarea corporală ușoară a pietonului, care a refuzat să fie transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Atât conducătorul auto cât și pietonul au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru şofer, căruia i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, iar pentru pieton rezultatul a fost de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La 14.12.2016, în jurul orei 17.55, un echipaj de poliţie din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, a fost informat, cu privire la faptul că pe DN 2E Vicovu de Sus, circula un autoturism de teren fără a avea funcțional sistem de iluminare-semnalizare spate, având aplicate pe toate geamurile folii de culoare închisă, iar conducătorul acestuia conduce neregulamentar.
S-a procedat la oprirea în trafic a autoturismului condus de un tânăr de 23 de ani, din comuna Ulma și întrucât acesta emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea cu aparatul alcooltest, rezultând o alcoolemie de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Totodată, şoferul a fost verificat în baza de date, constatându-se că are dreptul de a conduce suspendat.
Cauza a fost discutată cu procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, față de şofer fiind luată măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, pentru comiterea infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau al altor substanțe”, urmând a se dispune procedural.

La 15.12.2016, în jurul orei 00.40, o patrulă de poliţie din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, a oprit pentru control pe str. Calea Cernăuţi din oraşul Vicovu de Sus, autoturismul condus de un bărbat de 20 ani, localnic.
Deoarece conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost întrebat dacă a consumat băuturi alcoolice, moment în care acesta a încercat să plece, dar fiind oprit a opus rezistenţă, fapt pentru care a fost imobilizat prin folosirea forţei şi a cătuşelor din dotare.
Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0.90mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuţi, unde acesta a refuzat sa îi fie recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe” şi „refuzul sau sustragerea de la prelevare de mostre biologice”, urmând să se dispună procedural.
Mai nouă Mai veche