IPJ Suceava: „De Crăciun, poliţiştii au fost la datorie, astfel încât nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranței publice”De Crăciun, poliţiştii au fost la datorie, astfel încât nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranței publice.

Pentru siguranţa cetăţenilor, în prima zi de Crăciun, la nivelul judeţului Suceava peste 250 de poliţişti au acţionat,  suplimentar faţă de dispozitivul zilnic, în special, în locurile unde au avut loc manifestări religioase, în zonele cu aflux mare de public, precum şi pe principalele drumuri naţionale şi europene, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite şi pentru fluidizarea traficului şi diminuarea riscului rutier.

Măsurile luate de poliţiştii care au acţionat pentru păstrarea ordinii şi siguranţei publice, siguranţei rutiere şi a transporturilor feroviare au făcut ca oamenii să se bucure în linişte de sărbătoarea Crăciunului.

Prezența activă a polițiștilor, în prima zi de Crăciun, a făcut ca numărul infracțiunilor săvârșite cu violență și cele de natură judiciară să se situeze, la nivel naţional, sub media anului trecut (o scădere de 24%).

De asemenea, polițiștii au acționat și pe principalele drumuri naționale și europene, astfel încât nu au existat drumuri blocate sau persoane rămase blocate în trafic.

Sărbătorirea Crăciunului în siguranță s-a datorat și cetățenilor, care au înțeles necesitatea adoptării unei conduite corecte în această perioadă.

Activitatea Poliției Române se va intensifica astăzi, în a doua zi de Crăciun, în special pentru fluidizarea traficului și diminuarea riscului rutier.

Recomandăm tuturor cetățenilor să se informeze cu privire la starea drumurilor, înainte de a pleca în călătorie, să se asigure că au autoturismele echipate corespunzător și să respecte indicațiile polițiștilor aflați în trafic.

Poliţiştii sunt prezenţi la datorie pentru prevenirea faptelor antisociale, menţinerea liniştii publice şi pentru a-i descuraja și sancționa pe cei care încalcă regulile de conduită socială.

Pentru o vacanță liniștită și în siguranță Poliția Română vă recomandă:
- aveţi grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate!
- nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi!
- nu răspundeţi la provocări cu violenţă, încercaţi să evitaţi conflictele!
- în caz de urgenţă, sunaţi la numărul 112, suntem la datorie!

Conducătorilor de autovehicule le recomandăm următoarele:
- înainte de plecarea la drum este necesară verificarea stării tehnice a autovehiculului şi în special, a pneurilor, a gradului de îmbătrânire şi uzură al acestora şi al racordurilor, precum şi verificarea instalaţiei de climatizare.
- nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!
- nu consumaţi alcool şi vă urcaţi la volan!
- adaptaţi în permanenţă viteza la condiţiile de drum!

DRUM BUN ŞI SĂRBĂTORI ÎN SIGURANŢĂ!

Niciun comentariu

Un produs Blogger.