IPJ Suceava: „Încătușați, reținuți, arestați!”

Poliţiştii au atras în nenumărate rânduri atenţia că nu tolerează comportamente de tip antisocial de natură a induce sentimentul de insecuritate civică şi prin care se aduce atingere valorilor de drept, prin împiedicarea înfăptuirii actului de justiţie. Poliţiştii vor da dovadă de fermitate maximă în aplicarea legii în asemenea cazuri, inclusiv prin dispunerea de măsuri preventive privative de liberate, astfel încât autoritatea poliţistului să fie respectată şi să genereze siguranţă în comunitatea pe care o deserveşte.

Încă de la debutul minivacanţei de 1 Decembrie poliţiştii au transmis un mesaj de responsabilizare celor tentaţi să nesocotească legea – Le-am spus că vom fi mulţi, activi şi fermi.

Noi ne-am ţinut de cuvânt. Unii dintre ei nu au înţeles însă mesajul şi au ajuns încătuşaţi în autospecialele de poliţie sau în arestul IPJ Suceava.

5 persoane au ajuns în arestul IPJ Suceava pentru săvârşirea unor acte de ultraj. Poliţiştii le transmit tuturor celor care desconsideră ordinea şi legea că nu se vor lăsa intimidaţi de ameninţări şi alte acte îndreptate împotriva lor şi că vor apăra comunitatea cu orice risc pe care îl presupune această nobilă profesie pe care şi-au ales-o – cea de poliţist.

Vi-i prezentăm alăturat şi pe cei care au crezut că încălcarea legii îi va duce mai presus decât aceasta – în final i-a adus încătuşaţi şi în arest.

La data de 01.12.2016, orele 22.13, patrula de siguranță publică din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, a fost sesizată prin SNUAU 112 de către o femeie de 39 ani din comuna Arbore, cu privire la faptul că este bătută într-o locuința din comuna Voitinel.
În urma intervenției la fața locului persoana vătămată a fost identificată pe scara de la intrarea în locuința familiei unui bărbat de 41 ani din comuna Voitinel.
S-a procedat la escortarea victimei în afara locuinţei, după care i s-a cerut să urce în autospeciala poliției pentru a fi condusă la Secția 4 Gălănești în vederea audierii.
Polițiștii au continuat verificările și în timp ce efectuau cercetarea locului faptei, bărbatul de 41 de ani a revenit în curte, a încercat să împiedice efectuarea fotografiilor judiciare asupra imobilului, iar la un moment dat a încercat să o agreseze pe propria sa soție.
Un agent de poliţie a intervenit şi l-a împiedicat pe agresor să-şi lovească soţia, fiind însă el însuşi lovit cu antebrațul, înjurat și amenințat.
Conform procedurilor de lucru, agresorul a fost somat de mai multe ori să înceteze acțiunea agresivă și întrucât nu s-a conformat, a fost somat cu folosirea armei din dotare. Dat fiind că acțiunea agresivă a continuat, agentul de poliție a scos pistolul din toc și l-a somat din nou.
Agentul de poliție a continuat să-l someze în mai multe ocazii pentru a renunța la comportamentul agresiv și întrucât acesta nu s-a supus somaţiilor, agentul de poliție a armat și a tras un foc în aer.
Ulterior, agresorul a fost culcat la sol și a fost încătușat, după care a fost condus la autospeciala poliției și transportat la Poliția Municipiului Rădăuți pentru cercetări.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „ultraj”.
De asemenea, a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii ”lovirea sau alte violențe”, cauza urmând a fi soluționată procedural.
Prin Ordonanța procurorului din data de 02.02.2016, față de suspectul de 41 de ani a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore. Ulterior, în cauză a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Bărbatul de 41 de ani a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Suceava.

La 02.12.2016, ora 00:25, Poliția Orașului Siret a fost sesizată direct despre faptul că în incinta unui bar are loc o altercație.
La fața locului s-a deplasat o patrulă de siguranță publică din cadrul Poliției Orașului Siret, care a constatat că pe fondul consumului de băuturi alcoolice, a izbucnit un conflict spontan între doi tineri de 22 ani și respectiv 35 ani, ambii din orașul Siret. Patrula formată din doi poliţişti a intervenit cu fermitate şi l-a imobilizat și încătușat pe tânărul de 22 de ani pentru a fi condus la sediul subunității și a fi luate măsuri legale față de acesta. În momentul introducerii în autospeciala de poliție, agresorul l-a lovit pe unul dintre agenţii de poliţie.
În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „ultraj”, iar faţă de autor a fost dispusă măsura reținerii prin ordonanță pentru o perioadă de 24 ore, fiind introdus în arestul I.P.J. Suceava.

La 03.12.2016, ora 20.47, șeful Postului de Poliție Horodnic de Jos, a sesizat faptul că în timp ce se afla la locuința de serviciu, a fost agresat de către un bărbat de 49 ani, din localitate și alte două persoane de sex masculin, din aceeași localitate.
Agresorul este cunoscut pe raza comunei ca o persoană violentă, fiind cercetat de către poliţist într-un dosar penal de lovire și având în lucru la postul de poliție un alt dosar penal.
La data de 03.12.2016, în jurul orelor 20.40, bărbatul de 49 de ani, împreună cu fiii săi, s-au deplasat la locuința de serviciu a agentului de poliție, după ce în prealabil primul dintre aceștia îl amenințase telefonic.
După ce au ajuns la locuința șefului de post, toți au pătruns în curte fără drept, Bărbatul de 49 de ani a bătut la ușă, iar în momentul în care polițistul a ieșit să vadă ce se întâmplă, a fost lovit.
În urma cercetărilor efectuate și a probatoriului administrat în cauză, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, s-a dispus prin ordonanță reținerea suspecților pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introduși în arestul IPJ Suceava, urmând să fie prezentați Judecătoriei Rădăuți, cu propunere de arestare preventivă.

Folosirea forţei a fost necesară şi pentru liniştirea unui tânăr care a încercat să plece de la faţa locului după ce a fost implicat într-un eveniment rutier.

La 02.12.2016, ora 18.23, pe str. Calea Cernăuți, din municipiul Rădăuți, un bărbat de 32 ani, localnic, în timp ce conducea autoturismul, a acroșat un biciclist de 47 de ani, din comuna Satu Mare, care se deplasa în aceeași direcție şi care a suferit leziuni ușoare.
Ulterior biciclistul a fost transportat la Spitalul Județean Suceava pentru a i se acorda îngrijiri medicale de specialitate și i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei de către polițiștii Biroului Rutier Suceava, care l-au testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
Conducătorul auto a fost testat la fața locului cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,77 mg /l alcool pur în aerul expirat.
După efectuarea măsurătorilor de la fața locului, şoferul s-a urcat în autoturismul cu care a fost implicat în accident, plecând de la fața locului, către comuna Dornești.
Poliţiştii au plecat de îndată în urmărirea vehiculului, reușindu-se blocarea şi oprirea autoturismului. Datorită faptului că şoferul a devenit recalcitrant, s-a procedat la folosirea forței, acesta fiind încătușat și imobilizat în autospeciala poliției. După aceasta susnumitul a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde și-a dat consimțământul și i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o alcoolemie de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge și părăsirea locului accidentului de circulație fără încuviințarea organelor de poliție.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea legii şi cu privire la consecinţele în plan juridic şi personal generate de desconsiderarea normei şi autorităţii publice.
Mai nouă Mai veche