Marginea: Persoană reţinută pentru ultraj, 8 decembrie 2016

La data de 08.12.2016, ora 07.00, în timp ce desfăşura activităţi specifice pe linie de silvicultură, pe DN 2E, în comuna Marginea, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliţie Rurală Marginea a efectuat semnal regulamentar de oprire unei autoutilitare cu remorcă, ambele încărcate cu material lemnos, însă, conducătorul auto nu s-a conformat și a continuat deplasarea, după care, a pătruns în curtea unui imobil în construcție.
Conducătorul auto a coborât din mașină şi a intrat în locuinţă, fiind identificat ulterior de polițiști ca fiind un localnic de 28 de ani.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, bărbatul nu deține documente legale pe proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul unui alt echipaj de poliție.

Ulterior, în jurul orei 10.00, conducătorul autoutilitarei a ieșit din locuință, a desprins capul tractor de remorcă și a descărcat materialul lemnos, după care s-a pus în mișcare cu intenția de a părăsi curtea și evitarea de a fi sancționat conform prevederilor Legii nr.171/2010. Un poliţist a filmat cu telefonul mobil activitatea ilicită fără a pătrunde pe proprietatea privată, însă bărbatul s-a arătat deranjat de acest lucru, a ieşit din curte şi a încercat să îi ia telefonul mobil poliţistului.

Fiind surprins de ceilalți polițiști, a fugit prin curțile și grădinile altor imobile din împrejurimi, motiv pentru care a fost urmărit şi somat de către poliţişti.

Întrucât acesta nu s-a suspus somațiilor legale, unul dintre polițiști a folosit armamentul din dotare și a tras patru focuri de armă în plan vertical, fiind imobilizat și încătușat.

În cauză, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi care a dispus continuarea cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj, suspectul fiind reținut pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând ca, la 09.12.2016, să fie prezentat Judecătoriei Rădăuți cu propunere de arestare preventivă.

Față de bărbatul de 28 de ani au fost luate măsurile legale conform Legii nr.171/2000 privind circulația materialului lemnos și O.U.G. nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice.
Mai nouă Mai veche