Peste 25 de polițiști, implicați într-o amplă acțiune pentru identificarea unui șofer care a părăsit locul accidentului

Peste 25 de poliţişti rutieri, poliţişti judiciarişti şi criminalişti au fost implicaţi într-o amplă acţiune pentru identificarea unui vehicul care a fost implicat într-un accident mortal, şoferul părăsind locul accidentului şi încercând să şteargă urmele acestuia. În urma mobilizării şi acţiunii efectuate cu operativitate şi profesionalism, în mai puţin de 10 ore de la producerea accidentului, şoferul vinovat a fost localizat şi reţinut de poliţişti, fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

La data de 09.12.2016, ora 17.40, un bărbat de 48 de ani, din orașul Dolhasca, în timp ce se deplasa pe D.J. 208, în localitatea Budeni, orașul Dolhasca, din direcția Dolhasca spre Pașcani, pe partea dreaptă a părții carosabile, în calitate de pieton, a fost acroșat din spate de un autovehicul care se deplasa în aceeași direcție de mers și care după producerea accidentului și-a continuat deplasarea fără să oprească.
Persona în cauză a fost preluată de un echipaj SMURD, iar în drum spre Spitalul municipal Fălticeni a decedat.

De îndată au fost demarate primele verificări, fiind luate în calcul mai multe variante de anchetă, concluzionându-se, în baza indiciilor şi probelor ridicate de la locul faptei că după producerea accidentului autoturismul s-a deplasat spre municipiul Pașcani.

Comanda inspectoratului a constituit de îndată o echipă operativă complexă, formată inclusiv din poliţişti criminalişti şi judiciarişti, fiind declanşată o amplă acţiune cu participarea a peste 25 de poliţişti pentru identificarea vehiculului şi şoferului implicat. În urma accidentului la fața locului au fost identificate elemente din partea din față a autoturismului, elemente din masca față și cioburi de sticlă provenind de la farul din dreapta.

În urma investigațiilor efectuate de membrii echipei de cercetare din cadrul Serviciului Rutier, în dimineața de 10.12.2016 a fost localizat autoturismul implicat în accident, ascuns într-o hală dezafectată de pe raza localităţii Lespezi, jud. Iaşi. De asemenea, prin mijloace investigative, s-a stabilit că vehiculul a fost condus de un tânăr de 24 ani care locuiește fără forme legale în comuna Lespezi, județul Iași.

Tânărul a fost identificat la o locuință de pe raza satului Siliștea, ocazie cu care a recunoscut că a condus autoturismul în momentul producerii accidentului. Autoturismul a fost identificat în incinta unei hale și prezenta mai multe elemente demontate, şoferul recunoscând că a intenţionat ştergerea urmelor accidentului.

Având în vedere aceste aspecte în cauză s-a dispus extinderea cercetărilor pentru săvârșirea infracțiunii de „ștergerea urmelor accidentului de circulație din care a rezultat uciderea unei persoane, fără acordul echipei de cercetare la fața locului”.

În urma consultării procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni, poliţiştii compartimentului rutier a dispus continuarea urmăririi penale față de suspect, iar la data de 10.12.2016, ora 18.00 au dispus reținerea acestuia pe o durată de 24 ore, urmând ca la data de 11.12.2016 să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni în vederea luării unei măsuri preventive.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „ucidere din culpă” și „părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție”, cercetările fiind continuate în vederea identificării autorului și stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier.
Mai nouă Mai veche