Piese auto provenite de la autoturisme furate, descoperite la PTF Siret

Polițiștii de frontieră din cadrul PTF Siret au descoperit și confiscat mai multe componente auto, provenite de la trei autoturisme declarate furate din luna decembrie 2016 de autoritățile din Belgia și Austria.

In ziua de 20 decembrie a.c., în P.T.F. Siret, s-au prezentat pentru a ieși din țară Cristin B., cu dublă cetățenie româno-ucraineană şi Daniiel S., cetățean ucrainean, ambii în vârstă de 34 de ani, la volanul a două microbuze marca Mercedes Sprinter.
În urma controlului efectuat, polițiștii de frontieră au constatat că persoanele în cauză transportau în cele două microbuze, 240 piese auto provenite din dezmembrări (elemente de caroserie, scaune auto, geamuri, componente de motor, suspensie, direcţie etc.).
Existând suspiciuni cu privire la proveniența pieselor auto, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că piesele provin de la două autoturisme marca Mercedes Viano şi de la un autoturism marca Mercedes Sprinter, furate din Belgia şi Austria în cursul lunii decembrie 2016.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, iar cele două autoturisme în valoare de 56.000 lei, precum şi marfa transportată au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
De asemenea, pe timpul efectuării verificărilor s-a constatat faptul că cei doi conducători auto emanau halena alcoolică, fapt pentru care au fost testați, de către Poliția Orașului Siret, cu aparatul Etilotest rezultatul fiind de 0.54 mg/l, respectiv 0.89 mg/l alcool în aerul expirat.
Drept urmare, cei doi conducători auto sunt cercetați şi pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența alcoolului.
Mai nouă Mai veche