Prefectura Suceava: Alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016 s-au desfăşurat în bune condiții în judeţul Suceava

Alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016 s-au desfăşurat în bune condiții în judeţul Suceava.

Procesele verbale privind centralizarea voturilor, constatarea rezultatului alegerilor, împreună cu întâmpinările, contestațiile și procesele verbale primite de la birourile electorale ale secțiilor de votare, formând un dosar, sigilat, ștampilat și semnat de membrii BEJ, se înaintează, sub paza personalului structurilor Ministerului Afacerilor Interne, la BEC în termen de cel mult 48 de ore de la primirea comunicării Biroului Electoral Central referitoare la desfășurarea, pe circumscripții electorale, a mandatelor repartizate centralizat la nivel național.

Buletinele de vot întrebuințate au fost preluate de BEJ prin intermediul personalului auxiliar, cu sprijinul Instituției Prefectului-județul Suceava și depozitate potrivit prevederilor legale.

Totodată, buletinele de vot neutilizate și celelalte materiale folosite în procesul electoral au fost predate Instituției Prefectului-județul Suceava pe bază de proces verbal. Păstrarea acestor materiale se va face pe o perioadă de 3 luni de la data publicării rezultatelor alegerilor în Monitorul Oficial al României. După împlinirea acestui termen, buletinele de vot şi celelalte materiale utilizate în procesul electoral se vor preda pe bază de proces-verbal unui operator economic specializat, în vederea distrugerii.

Personalul Instituției Prefectului-județul Suceava și-a îndeplinit exemplar atribuțiile ce-i revin în organizarea acestor alegeri, iar prefectul județului Suceava, domnul Constantin Harasim a ținut să mulțumească tuturor celor implicați în procesul electoral în cadrul ședinței operative din această dimineață, 13 decembrie 2016.

Biroul de presă al Instituției Prefectului – județul Suceava
Mai nouă Mai veche