Razie printre taximetriștii din județ: 128 de mașini controlate, 24 de amenzi aplicateÎn ultima perioadă poliţiştii suceveni au intensificat acţiunile de verificare a legalităţii transportului rutier de persoane, având în vedere că nerespectarea legislaţiei în acest domeniu poate avea consecinţe din cele mau grave.
Având în vedere apropierea Sărbătorilor de Iarnă şi creşterea valorilor de trafic, inclusiv prin utilizarea de către cetăţeni a mijloacelor de transport tip taxi, în perioada 20 – 21 decembrie poliţiştii au efectuat controale printre taximetriştii care operează pe raza municipiilor din judeţul Suceava.

Având în vedere perioada Sărbătorilor de Iarnă și pe fondul utilizării sporite de către cetăţeni a mijloacelor de transport tip taxi, la nivelul judeţului a fost organizată o acţiune pentru protejarea drepturilor cetăţenilor care apelează la acest tip de transport şi creşterea gradului de siguranţă rutieră a acestora.

Acţiunile au fost derulate pentru intervale scurte de timp, maxim 2 ore şi dispuse aleatoriu pe raza municipiilor judeţului.

Defecţiunile tehnice ale vehiculelor, nerespectarea legislaţiei rutiere de către şoferii de taxi, pun în pericol siguranţa clienţilor care plătesc un serviciu de transport pentru a ajunge la destinaţie în siguranţă.

De asemenea, nerespectarea prevederilor Legii 38/2003 modificată, privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, în special cu referire la pornirea aparatului de taxat şi a lămpii de semnalizare aferente, aduce prejudicii altor transportatori care respectă legea şi au astfel o concurenţă neloială.

În cadrul acțiunii au fost controlate 128 de autovehicule în regim Taxi și au fost aplicate 24 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 10.000 lei la Legea 38/2003, privind transportul de persoane în regim Taxi.

Totodată, au fost testaţi cu aparatul etilotest 103 şoferi.

În cadrul acţiunii afost identificat un bărbat de 50 ani din mun. Suceava, jud. Suceava a fost surprins in trafic la volanul autotuturismului cu care efectua transport in regim taxi pe str. Calea Unirii din mun. Suceava, fără lampă şi aparat de taxat şi avand defectiuni la sistemul de iluminare.

Poliţiştii recomandă firmelor de transport să dea dovadă de responsabilitate în ceea ce priveşte activitatea pe care o prestează, asigurarea condiţiilor tehnice ale vehiculelor utilizate şi selecţionarea unor şoferi cu aptitudini şi abilităţi profesionale.

Poliţiştii atrag atenţia prestatorilor de servicii în domeniul transportului rutier să respecte cu stricteţe legislaţia în vigoare. Totodată, solicităm cetăţenilor să nu apeleze la variante de transport neautorizate, punându-şi viaţa în pericol.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.