Sancțiuni în valoare de aproape 70.000 de lei aplicate de polițiști în cadrul unei acțiuni pe linie economicăSiguranţa mediului de afaceri şi respectarea legalităţii actelor de comerţ sunt priorităţi ale Poliţiei Române. Având în vedere specificul perioadei şi faptul că se constată o creştere a activităţilor economice şi comerciale, poliţiştii acţionează cu efective sporite pentru prevenirea actelor de comerţ illicit, respectarea legislaţiei şi sănatatea consumatorilor.

În acest sens, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Suceava au acționat în data de 21.12.2016, pe linia prevenirii și combaterii activităților ilicite din sfera traficului cu produse accizabile, a comerțului neautorizat precum și a schimbului ilegal de valută.
Activitatea menționată s-a desfășurat pe raza municipiilor Suceava, Rădăuți, Fălticeni,Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc și a orașului Gura Humorului.
Au fost verificaţi 40 de agenţi economici fiind constatate 2 infracţiuni economice la Legea 86/2006 și la Legea 84/1998.
De asemenea, au fost aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale la Legea 12/1990 în valoare totală de 69.000 lei.
În cadrul acţiunii au fost confiscate şi bunuri în valoare de cca. 2000 lei (pachete țigarete de proveniență extra-comunitară, bunuri industriale, articole de îmbrăcăminte, legume și fructe, alcool.

Poliţiştii atrag atenţia comercianţilor cu privire la respectarea legalităţii actelor de comerţ şi recomandă cetăţenilor să achiziţioneze bunuri doar din locuri special amenajate şi autorizate.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.