Si anul acesta a venit Mos Craciun



Sărbătorile de iarnă reprezentate prin obiceiuri și tradiții sunt definite de împodobirea bradului, de mirosul de portocală și de cozonac, de preparate speciale și bineînțeles mult așteptatul Moș Crăciun!

Când eram copii nu prea înțelegeam de ce Moș Crăciun aducea unor copii mai multe daruri, iar altora mai puține. Explicația venea din partea părinților și era foarte simplă: Moș Crăciun aduce cadouri mai multe copiilor care au fost foarte cuminți.

Și pentru că toți copiii din comunitatea poloneză au fost foarte cuminți, Moș Crăciun a venit mai devreme și a lăsat la Uniunea Polonezilor din România cadouri pentru fiecare. Astfel, în zilele de serbare, la școlile și grădinițele din Solonețu Nou, Poiana Micului, Pleșa, Moara, Cacica, Pârteștii de Sus, Racova și Vicșani dar și la copiii polonezi din Suceava, Gura Humorului, Siret și Rădăuți, au ajuns cadourile. Pentru a-l răsplăti pe Moș Crăciun, copiii au pregătit momente artistice, scenete, colinde și poezii.

Îi mulțumim sponsorului nostru, S.C. Tymbark Maspex România, pentru sprijinul pe care ni-l acordă an de an și face ca Moș Crăciun să fie mai bogat și mai gustos pentru toți cei care se bucură de cadourile lui.

Moș Crăciun există și este bine, sănătos și… știți ceva? Cu toții suntem ucenici și ajutoare în echipa lui!

Alina Valentina Spaine
Mai nouă Mai veche