Tichete de masă în valoare de 15 lei

Începând cu luna decembrie a.c. angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava vor primi tichete de masă în valoare de 15 lei / tichet.
Conducerea unităţii a răspuns favorabil la solicitarea Sanitas de a se aplica încă din această lună prevederile Legii nr. 218/2016 pentru modificarea art.(3), alin.(1) a Legii nr. 42/1998 privind acordarea tichetelor de masă, prin care valoarea unui tichet de masă poate ajunge la 15 lei, faţă de 9,57 lei cât este în prezent. Această creştere este la dispoziţia angajatorului, fiind condiţionată de existenţa fondurilor necesare în capitolul cheltuielilor de personal. Salariaţii spitalului judeţean rămân astfel în topul acordării drepturilor salariale, acestea fiind acordate întregului personal la valoare maximă (salarii, sporuri, tichete de masă).
Până în prezent răspunsuri favorabile privind tichetele de masă s-au primit şi de la Spitalul Municipal Rădăuţi, Spitalul de boli cronice Siret şi Spitalul de psihiatrie cronici Siret, ceea ce reprezintă aproximativ 2100 salariaţi din cei 3200 ai spitalelor din judeţ.

La celelalte spitale continuă negocierile între liderii Sanitas şi conducerile unităţilor cu solicitarea sindicatelor ca sumele necesare creşterii valorii tichetelor de masă să fie prevăzute în bugetele din anul 2017.

Preşedinte USJ Sanitas Suceava,
Romică Balan
Mai nouă Mai veche