Țigări confiscate în urma unor acțiuni pe linia combaterii contrabandei la frontiera de nordÎn data de 27 decembrie a.c., la nivelul Sectorului P.F. Brodina s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.Astfel, lucrătorii noștri au observat în curtea unui imobil de pe raza localității Nisipitu, jud. Suceava, un autoturism de teren, înmatriculat în Marea Britanie, în interiorul căruia se aflau mai multe colete.
Având suspiciuni cu privire la conținutul coletelor, o echipă operativă s-a deplasat la fata locului și cu acordul proprietarei, E.O., în vârstă de 41 ani, polițiștii de frontieră au efectuat un control asupra autoturismului de teren marca Jeep. Astfel, s-a constatat că acesta era încărcat cu o cantitate mare de țigări de contrabandă, fara timbru fiscal, de provenienta duty-free.
În urma celor constatate, femeia, autoturismul de teren și țigările, au fost conduse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.
S-a procedat la inventarierea coletelor, rezultând cantitatea de 10.500 pachete cu țigări, marca Marble, provenite din Ucraina.
Țigările în valoare de 115.500 lei au fost ridicate în vederea confiscării, autoturismul de teren în valoare de 11.000 lei a fost indisponibilizat la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

Tot la 27 decembrie, polițiștii de frontieră din cadrul Sectoarelor Politiei de Frontiera Brodina si Valea Viselui au descoperit în apropierea frontierei de stat, cantitatea de 4.940 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de peste 50.000 lei au fost confiscate, iar în continuare se fac cercetări împreună cu grănicerii ucraineni în vederea identificării persoanelor implicate și luării măsurilor legale ce se impun.Niciun comentariu

Un produs Blogger.