VIDEO Un urs prins în laț la Crucea se eliberează singur din capcanăDirecția Silvică Suceava prin adresa nr. 18325/8.12.2016, a solicitat delegarea unei persoane pentru a participa la recoltarea prin tranchilizare a unui exemplar de urs în situaţie excepţională, în conformitate cu prevederile OM 154/11.04.2002, în vederea eliberării.

La această acţiune au fost prezenţi subprefectul judeţului, 4 reprezentanţi ai jandarmeriei, 3 reprezentanţi ai IPJ Suceava, 5 reprezentanţi ai gestionarului fondului cinegetic nr. 5 denumit Chiril.

Deplasându-ne la faţa locului împreună cu delegaţii gestionarului conform art. 1, în satul Crucea s-a constatat prezenţa unui exemplar de urs ce era captiv într-o sârmă în UP VII, ua 84. Paza animalului până la sosirea persoanelor ce trebuiau să-l tranchilizeze a fost asigurată de către paznicii de vânătoare, 5 jandarmi, 3 poliţişti.

Au fost efectuate 2 fotografii înainte de eliberare. În timpul efectuării observaţiei de către delegetul Gărzii Forestiere Suceava exemplarul de urs s-a eliberat singur, deplasându-se spre zona de pădure.

Garda Forestieră Suceava

Niciun comentariu

Un produs Blogger.