Baia: Tânăr bănuit de săvârşirea infracţiunii de omor reţinut şi introdus în arestul IPJ Suceava


La 05.01.2017, ora 07.55 polițiștii din cadrul Postului de Poliţie Baia au fost sesizaţi despre faptul că în apropierea intersecţiei dintre străzile Petru Rareş şi strada Gheorghe Onişoru din comuna Baia, este o persoană decedată.
În urma verificărilor s-a stabilit că la 05.01.2017, la o intersecție din satul Baia a fost găsit cadavrul unui bărbat de 63 de ani, din comuna Baia.
În urma efectuării autopsiei medico-legale s-a concluzionat preliminar că moartea bărbatului a fost violentă şi s-a datorat exercitării unor acte de violenţă.
La faţa locului a fost deplasată echipa operativă din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – IPJ Suceava, fiind constituit un cerc de bănuiți şi fiind administrat material probator.
În urma activităţilor investigative şi de cercetare penală desfăşurate s-a stabilit că la data de 04 ianuarie 2017, în jurul orei 19.30, pe strada G-ral Mleșniță Constantin din comuna Baia, în urma unui conflict spontan pe fondul consumului de băuturi alcoolice, un tânăr de 19 ani, din comuna Baia, a exercitat, cu intenție, acte de violență de intensitate ridicată cu pumnii, picioarele și o bucată din lemn asupra victimei, provocându-i multiple traumatisme care au condus în scurt timp la deces.
În urma probatoriului administrat, procurorul criminalist a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de tânărul de 19 ani sub aspectul comiterii infracțiunii de „omor” și reținerea acestuia pentru o durată de 24 ore, fiind introdus în arestul I.P.J. Suceava.
Inculpatul urmează a fi prezentat Tribunalului Suceava cu propunerea de arestare preventivă.
Mai nouă Mai veche