Dumbrăveni: Incendiu la o fermă de animale

Incendiu la o fermă de animale în localitatea Dumbrăveni
10.01.2017, ora anunţării la 112 - 9:16

Militarii Detaşamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Dumbrăveni, au intervenit cu patru autospeciale cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o fermă de animale din comuna Dumbrăveni. La faţa locului s-a deplasat şi Grupa Operativă a inspectoratului pentru situaţii de urgenţă.
La sosirea echipajelor, ardeau astereala şi podul clădirii, existând pericolul de propagare la întreaga fermă, cu o suprafaţă de aproximativ 900 de metri pătraţi, şi în interiorul căreia se aflau animale, utilaje şi alte bunuri.
Pompierii au acţionat pentru localizarea flăcărilor şi, concomitent, au evacuat şi salvat 33 de bovine, 10 porci, o capră, un tractor şi alte bunuri.
Incendiul a fost lichidat la ora 11:20 şi au ars aproximativ 250 de metri pătraţi din astereala de lemn a fermei. S-au degradat tabla de pe acoperiş şi structura din lemn.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat prin amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile (furaje) faţă de mijlocul de încălzire (sobă fără acumulare de căldură).
Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul fermei, cu animalele şi bunurile din interior.
Mai nouă Mai veche