FOTO Câmpulung: Taximetrist „pirat" de 83 de ani, depistat transportând ilegale persoane pe strada Calea Bucovinei











Poliţiştii suceveni au intensificat acţiunile de verificare a legalităţii transportului rutier de persoane, având în vedere că nerespectarea legislaţiei în acest domeniu poate avea consecinţe din cele mai grave.

Defecţiunile tehnice ale vehiculelor, nerespectarea legislaţiei rutiere de către şoferii care desfăşoară în mod ilicit activităţi de transport public de persoane, pun în pericol siguranţa cetăţenilor care plătesc sume de bai pentru a ajunge la destinaţie în siguranţă, dar care nu conştientizează riscurile la care se expun.
De asemenea, efectuarea în mod ilicit de activităţi de transport public de persoane, aduce prejudicii transportatorilor autorizaţi care respectă legea şi au astfel o concurenţă neloială.

Cu un caz aparte s-au confruntat poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung Moldovenesc. Deşi un bătrân de 83 de ani a adunat numeroase sancţiuni contravenţionale pentru astfel de fapte, acesta a recidivat în data de 12 ianuarie, fiind din nou surprins în trafic, desfăşurând activităţi ilicite de transport persoane. Îngrijorător este şi faptul că ,,serviciile” sale sunt destul de căutate, în cadrul acţiunii de monitorizare în trafic fiind surprinşi mai mulţi cetăţeni care şi-au expus inclusiv copiii unor riscuri grave.

La data de 12.01.2017, ora 08.35, un echipaj rutier din cadrul Compartimentului Rutier Poliţia Municipiului Câmpulung Moldovenesc, în timp ce își desfășura atribuțiunile de serviciu pe str. Calea Bucovinei din mun. Câmpulung Moldovenesc, a oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat de 83 de ani, din comuna Frumosu.
Cu ocazia controlului, s-a constatat că susnumitul efectuează transport de persoane contra cost fără a deține autorizație de taxi valabilă, având ca pasageri în autoturism trei persoane care au declarat că achită cursa.
Având în vedere că bărbatul a mai fost depistat efectuând transport de persoane contracost, existând și mai multe reclamații înregistrate la nivelul subunității de poliție în acest sens, s-a procedat la sancționarea contravențională conform prevederilor art. 55 alin. 3 lit. h din Legea 38/2003 precum și la dispunerea suspendării dreptului de utilizare a autoturismului pentru șase luni.
În timpul întocmirii documentelor de constatare, bărbatul a încercat să plece cu tot cu autoturism de la locul faptei, fiind blocat cu autospeciala poliției, motiv pentru care a fost sancționat contravențional cu amendă și reținerea permisului de conducere, pentru nerespectarea dispoziției polițistului rutier de a aștepta la volanul mașinii sale întocmirea documentelor de constatare.
După întocmirea proceselor verbale de contravenție și a documentelor de reținere a permisului de conducere şi certificatului de înmatriculare, s-a procedat şi la ridicarea şi indisponibilizarea plăcuțelor cu numerele de înmatriculare.

Poliţiştii solicită cetăţenilor să nu apeleze la variante de transport neautorizate, punându-şi viaţa în pericol. Apelarea la astfel de soluţii de compromis privind transportul rutier implică riscuri foarte mari. Există posibilitatea ca şoferii respectivi să nu posede permis de conducere sau să nu aibă abilităţile necesare transportatorilor rutieri autorizaţi, să fie sub influenţa alcoolului sau să aibă intenţii de natură infracţională. De asemenea, astfel de vehicule utilizate nu sunt autorizate şi verificate din punct de vedere tehnic pentru desfăşurarea de activităţi de transport public de persoane.
Solicităm cetăţenilor să sesizeze de îndată astfel de practici neautorizate şi care dăunează în mod grav atât mediului legal de afaceri dar şi siguranţei rutiere.

13 Comentarii

  1. camelia-ioanaianuarie 15, 2017

    Care este varianta optima pentru a calatori in zona noastra? Max-Trans???Sa verifice politia Campulung mașinile acestei firme de transport care circula de fiecare dată cu peste 25-30 de calatori intr-un microbuz cu un maximum legal de 16 locuri!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 47 OAMENI INCAP MAXIM INTRUN MAX DE 16 LOCURI ,IN SPECIAL LA CURSA ARGEL_ CAMPULUNG ,CA DACA AR CIRCULA CU 16 OAMENI NU AR MAI AVEA PROFIT FIRMA :))

      Ștergere
  2. PE PATRONL ACESTEI FIRME NUL INTERESEAZA CATI OAMENI TRANSPORTA MASINILE LUI ,EL OBLIGA SOFERI SA IL SUNE SI SA IL INFORMEZE CATI OAMENI SUNT IN MASINA SI DACA NU SUNT OAMENI IN PICIOARE NU LE DA VOIE SA PLECE ,IAR SOFERI DIN CAUZA CA SUNT PLATITI IN FUNCTIE DE INCASARI ,SUNT NEVOITI SA STEA SI SA ASTEPTE CAT MAI MULTI OAMENI , ALTFEL LUCREAZA DEGEABA , MA INTREB CE SAR INTAMPLA LA UN ACCIDENT CU 30 OAMENI INTRUN MICROBUZ OARE CARE E MAI PERICOLOS MOSUL ALA CE TRANSPORTA 4 OAMENI INTRO MASINA MICA SAU UN MICROBUZ INCARCAT CU 30 OAMENI SAU CHIAR MAI MULT . ???,MAI BINE POLITIA AR URMARI MICROBUZELE PE DRUM CA SUNT MAI PERICULOASE DECAT PIRATI SI PUN IN PERICOL VIATA CALATORILOR

    RăspundețiȘtergere
  3. MASINILE FIRMEI MAXITRANS ISI FAC INSPECTIA PERIODICA LA SUCEAVA , PATRONUL TRIMITE SOFERI CU BANI PENTRU ITP SI SEPARAT BANI PENTRU SPAGA CA SA NU FIE VERIFICATE CA DACA AR FI VERIFICATE CUM TREBUIE NICI O MASINA NU AR TRECE ITP UL

    RăspundețiȘtergere
  4. Crud adevăr!!! Max transport
    e adevăratul pericol!!!Stau oamenii mai rău că sardinele!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Dar politistii nu fac nimic si nu amendeaza soferii masinilor MAX care stau in fata catedralei unde este linie continua si in fata magazinului Penny in intersectie unde cei ce ies de pe strada Randunicii nu vad masinile ce vin de pe Calea Bucovinei

    RăspundețiȘtergere
  6. Asa este, politia trece cu vederea, oare de ce? Se stie de ce!??? Banii, Banii si iar Banii!

    RăspundețiȘtergere
  7. De ce nu face politia campulung moldovenesc verificari in trafic si pt soferii de la max care stau in intersectii pe linie continua...care au loc de refugiu dar ei prefera sa stea parcati si sa astepte clienbtela in mijlocul drumului...mai ales in intersectie la de la Vama spre Frumosu cand de multe ori trebuie sa ii depasesti pe contrasens..sau daca ii claxonezi sa traga pe amrgi te si injura..de ce politia nu ia nici o masura in privinta acestora..se ia de un mosulica...ca pierde firma 10 lei pe saptamana???! Nu are Galbenus destui bani sa isi mai cumpere un Jeep de 100 000 de euro?!

    RăspundețiȘtergere
  8. De ce nu se aplica legea si pentru cei de la max care tot timpul au persoane peste limita de locuri?? de ce nu sunt amendati soferii de la max pt stationare in locuri cu depasirea interzisa si in intersectii..si de ce nu sunt amendati acestia pt si firma pt neregulile din trafic? sunt urmariti doar persoanele fara aparare? doar personele care nu isi cunosc drepturile..pt ca max are avocati si nu doresc sa aiba cazuri de judecata? Asta face politia urmareste doar oamenii varstnici? E noua moda nationala in randul politiei Romane la nivel national sa amendeze Batraneii? daca vreti sa cunaosteti cei mai Josnici oameni face cunostinta cu POLITIA ROMANA!

    RăspundețiȘtergere
  9. Pai normal k patronul de la MaX baga cat incape k pentru el nu e lege
    L am vazut intro zii ca il filma pe modu la vama rusine sa ii fie
    Nu ar avea dreptu toate pozele alea le a facut el nu polizia




    RăspundețiȘtergere
  10. Ati vazut cati oameni nu se mai urca in max si din Suceava la ocazie opreste dar nu se urca decat foarte putini sau daca e foarte frig...in rest majoritatea prefera sa se deplaseze cu o ocazie...
    Intrebarea aore de ce unii oameni eveita max-ul? mai tineti minte cand era mustaciosul ala de controlor si tinea masinile cate o jumatate de ora in drum ca sa verifice el oamenii daca au bilete?

    RăspundețiȘtergere
  11. Maxu sta la cersit pe marginea drumului ,poate poate mai vine un om doi, mai bine ar pune o reclama pe max sa zica : haideti oameni buni cu maxu ca nam bani de motorina la grand cherokee :)))

    RăspundețiȘtergere
  12. maxul nu pune viata in pericol acuma ??? https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1163079183813952&set=a.340445872743958.1073741825.100003356453696&type=3&theater&notif_t=like&notif_id=1490771994301538

    RăspundețiȘtergere
Mai nouă Mai veche