Ilișești: Bunuri furate dintr-o casă nelocuită

La 04.01.2017, ora 14:50, o femeie de 59 ani din Gura Humorului a sesizat direct Secţia de Poliţie Rurală 9 Moara despre faptul că în perioada 22.12.2016 – 04.01.2017, persoane necunoscute, prin forţarea unui geam la locuinţă şi a uşii de acces a unei anexe tip bucătărie de vară, au pătruns în interior de unde au sustras mai multe bunuri.
Din verificări a reieșit că locuinţa persoanei vătămate se află situată în comuna Ilişeşti, la DC neclasificat , fiind împrejmuită cu gard pe toate laturile.
Până în urmă cu circa 2 ani, în această casă a locuit tatăl persoanei vătămate, care, datorită vârstei înaintate, a fost luat în îngrijire la domiciliul ei din Gura Humorului, iar locuinţa a rămas închisă şi asigurată, fiind vizitată periodic.
Din 22.12.2016 femeia nu a mai verificat integritatea locuinţei, iar la 04.01.2017, când a fost sesizată de o vecină că geamul la casă este deschis, a anunţat Poliţia.
În urma cercetărilor efectuate la faţa locului s-a stabilit că autorii au răvăşit încăperile şi podul locuinţei, precum şi anexa tip bucătărie de vară şi au sustras mai multe obiecte şi bunuri de uz casnic.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „furt calificat”, cercetările fiind continuate de Postul de Poliţie Ilişeşti.
Mai nouă Mai veche